Blog

Van telefoontassen op school tot geen mobieltje na acht uur. Het lijkt wel alsof oudere generaties er zeker van zijn dat telefoons puur slecht zijn. Hebben ze hier gelijk in?

Blog

School lijkt wel een oneindige cyclus van drukte. Nu ik vlak voor de afgrond van een week van pure hel sta met proefwerken, presentaties, projecten, wil ik deze laatste momenten vastleggen. 

Blog

De meivakantie is bijna hier, en we weten allemaal wat dat betekent: lekker veel tijd om films te kijken! En de beste om te kijken? Dat zijn de slechte films.

Blog

Het lijkt wel alsof er geen dag voorbij gaat zonder dat ik iets hoor over de 'vwo-instelling. Oh. My. God. Zal ik eens een geheimpje vertellen? Die instelling is één grote leugen!

Blog

Hoe gezellig de koetjes en de kalfjes ook zijn, het leven in een boerengat is zwaar. Hier staan de zeven leukste (of ergste) op een rijtje!

Blog

Geen beter begin van de dag dan starten met een speech over 'de jeugd van tegenwoordig.' Uiteraard gegeven door een leraar van 65+, die vindt dat de jeugd lui, respectloos en ongehoorzaam is. Nou, wat een bullsh*t. 

Blog

Een maand achter de kassa werken in de supermarkt en nog steeds weet ik niet altijd wat ik aan het doen ben. Mijn gedachten onder het werken bij de leukste supermarkt van het zuiden schieten dan ook van links naar rechts. En weer terug. Welke herken jij?

Blog

Een van de irritantste mensen om een film mee te kijken is iemand die zijn mond niet kan houden. Ik ben zo iemand die maar blijft praten. Voordat jullie 'me weg klikken', laat me uitleggen waarom.

Blog

Als het aankomt op proefwerkweken, dan ben ik professioneel uitsteller. Geloof je me niet? Het bewijs is dat ik dit schrijf in plaats van te leren voor mijn proefwerk natuurkunde morgen. Ik deel graag mijn stappenplan tot ‘het perfecte uitstel’? Wedden dat je dingen herkent.

blog cringen
Blog

Die foto uit de brugklas, een filmpje waar je je eigen stem hoort... cringe je al? Dikke kans van wel. Weet je niet waarom, of hoe je ervan af komt? Fijn dat ik dit gegoogeld heb.

Blog

Pet peeves zijn 'kleine ergernissen'. In Urban Dictionary wordt het zo omschreven: 'Dingen die mensen doen waardoor je hun ogen uit hun gezicht wilt krabben' (echt waar, kijk zelf maar). Ik heb heel veel van dit soort kleine ergernissen en houd er ook van daarover te klagen. Dus, daar gaan we...

Blog,

Stel je voor: je gaat op studiereis met school. Uit nieuwsgierigheid zoek je recensies van het hotel op en je ziet douches vol schimmel, deuren met gaten erin en 'bloedvlekken' op de muren. Hoe moet je dan reageren?

lieve wiskunde
Blog

Na lang zwoegen voor mijn wiskundeproefwerk, heb ik het gehad met dat vak. Ik heb gehoord dat erover schrijven dé manier is om je emoties kwijt te raken. Dus ik waag bij deze een poging.

Blog

Als je een beetje lijkt op mij, gebruik je veel Engelse leenwoorden. Het lijkt een trend van de laatste jaren, eentje waar opaatjes en oma's graag over klagen. Maar dat is toch belachelijk? 

Blog

We maken allemaal wel eens een online quiz. Er was een tijd waarin ik er geen genoeg van kon krijgen. Maar sinds kort realiseer ik me ineens dat ze helemaal nergens op slaan.

Blog

De zomer is bijna voorbij, en mijn tijd van werken in een ijssalon komt tot een einde. Goed moment om het seizoen mooi af te sluiten met de 7 typen klanten in een ijssalon.

Blog

Pas negen maanden bezig met YouTube, en toch al meer dan 100.000 subscribers. Dani, 'Editing Is Everything', heeft veel bereikt in een korte tijd. Laten we daar eens een paar vragen over stellen.

twee dollar dieet
Blog

Eén, twee of zelfs vijf dagen lang leven van eten voor minder dan een paar euro per dag. Het lijkt gekkenwerk, maar toch doen 80.000 mensen dit elk jaar weer. Waarom?

Blog

Als jij serieus een dagboek kan bijhouden: applaus vanuit het diepste van mijn hart. Ik heb respect voor je. Want als ik een dagboek probeer bij te houden, gaat het ongeveer zo...

Blog

Zannah, beter bekend als NotJustBlonde, begon al met YouTube toen ze negen jaar oud was. Dat betekent dat ze elf jaar video in de pocket heeft! Tijd voor wat vragen.

Blog

Een dilemma, waar ik regelmatig mee worstel, houdt me tijdens het schrijven van dit blog ook weer bezig. Zelfs nu zit er een klein stemmetje in mijn achterhoofd: ‘Je intro moet wel origineel zijn Sanne!’  Dit is al de vijfde keer dat ik dit schrijf, verdorie. Willen jullie wat origineels? Nou. Dan krijgen jullie wat origineels.

Blog

​Je wordt niet van de één op de andere dag een beroemde Youtuber met miljoenen subscribers. Vraag maar aan Emma (18). Zij heeft sinds 2014 haar kanaal - Emma Popcorn - op YouTube, ondertussen al 4,5k abonnees en dus ook heel wat ervaring die ze graag met ons wil delen!

 

Blog

De meeste mensen gaan met hun hond op puppycursus… maar niet met hun kat. En hoewel ik katten geweldige beesten vind: Ik kan niet met ze omgaan. Daarom mijn vraag: Waar blijft mijn kattencursus?

Blog

Mensen kijken op verschillende manieren naar de wereld, met hun eigen wereldbeeld en logica. Maar van sommige mensen is deze logica… gewoon niet logisch. En laat ik nou net de persoon zijn die dat maar al te graag naar voren brengt.

Mainstream en bijzondere namen
Blog

​Van Tim naar Tiago, van Lotte naar Luana: namen komen in alle vormen en maten. Deze brengen zo hun eigen kwaliteiten mee. Dus hoe is het om een unieke naam te hebben? En eentje die heel mainstream is? Ik vroeg het mijn vriendin Filomijn én mijzelf. 

Nieuw wachtwoord maken: hoe dan?
Blog

​Een nieuw account aanmaken op internet: het klinkt zo simpel. Gewoon even je gegevens invullen, gebruikersnaam kiezen en... oh nee: het wachtwoord.

gamen gamers
Blog

Gamen lijkt steeds populairder te worden. Maar vaak genoeg als gaming en e-sports in het nieuws zijn, merk ik dat er een stigma op zit. Wat best gek is, want wat is er nou mis met gamen?

school zonder cijfers
Blog

School, maar dan zonder cijfers. Of je het nou vindt klinken als een droom of als een nachtmerrie, voor mijn schooljaar (vwo-4 van BC Broekhin in Roermond) is het realiteit. We krijgen geen cijfers meer maar plussen en minnen (++, +, 0, en -), gecombineerd met feedback in Magister. Een experiment. Eentje waar de leerlingen op zaten te wachten?...

Blog

Leren voor toetsen is een periode van excessief zweten, wanhoop en uitstelgedrag. Maar of je nou proefwerkweek, examens of een SO hebt: leren moet en zal je. Iets wat toch verdomde lastig is als je - net als ik - geen motivatie hebt. Maar er zijn een paar trucjes die helpen:

gedachten tijdens een proefwerk
Blog

Elk proefwerk is anders, maar de manier waarop je een toets maakt is zó hetzelfde. Elke keer weer schieten precies dezelfde gedachten door mijn hoofd. Deze 26, om precies te zijn: 

studiekeuze wanneer beginnen
Blog

Op verjaardagen vraagt familie ernaar, op school hameren leraren er op altijd op: je vervolgopleiding. Een belangrijke keuze, dat vindt iedereen. Maar wannéér je die keuze moet maken? Zo vroeg mogelijk of juist ver in je examenjaar? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Blog

De bètavakken en cultuurvakken zijn al geweest. Dus dan blijft er nog maar één vraag over: hoe zouden de zaakvakken (levensbeschouwing, economie enzovoorts) zijn, als ze mensen waren?

Blog

In mijn vorige blog beschreef ik wat voor types bètavakken zouden zijn als ze mensen waren. Deze keer zijn mijn favoriete (kuch) vakken aan de beurt: het vriendengroepje van de cultuurvakken!

Blog

'Hoe zouden vakken zijn als ze mensen waren?' Het is een vraag waar ik tijdens saaie lessen telkens weer een antwoord op probeer te bedenken. Al gauw kwam ik tot de conclusie dat er drie groepen zijn: de kliekjes Bètavakken, Cultuurvakken en Zaakvakken (alles wat geen cultuur- of bètavak is). Aangezien ik nog steeds een hekel heb aan '...

Blog

Het is vijf over half negen, ik ren bezweet de trap op. Mijn tas is loodzwaar want ik heb niets in mijn locker kunnen leggen. Dan kom ik in de gang, zeker van het feit dat ik me morgen moet melden. Totdat ik mijn klas zie staan… de leraar is te laat.

Blog

Beste vakken,
Vorig jaar heb ik mijn pakket gekozen en jullie heb ik dus al een tijdje niet meer gezien. Toch wil ik nog even van de gelegenheid gebruikmaken om jullie te bedanken. Voor onze drie mooie jaren samen.

terug naar school zombies
Blog

Ja hoor, ik ben de uitdaging aangegaan. Ik probeerde zeven redenen te verzinnen waarom school niet (zo heel) stom is. Onmogelijk? Let maar eens op:

Blog

'Doe maar', 'Waarom ook niet?', en 'Het kost toch niet veel'. Drie onschuldige zinnen, zou je zeggen. Maar deze zinnen kunnen voor een hoop problemen (en een hoop rommel) zorgen. Hoe goedkoper iets is, hoe meer ik in de problemen raak.

Blog

Instagram, Facebook, Twitter... het maakt niet uit hoe je in een internetvriendschap terechtkomt, of hoe je die in stand houdt. Want als je vrienden bent met iemand geworden via internet, dan zal je deze vijf fases vast herkennen!

Blog

Het is eindelijk zomers weer en de temperatuur komt vandaag misschien wel boven de vijfentwintig graden uit. De helft van de mensen staat te springen om weer een korte broek aan te doen, dus dat doen ze. Simpel, toch? Blijkbaar niet, want elke keer als het wat warmer wordt krijg ik ‘s morgens om half zeven een stuk of drie groepsappjes binnen...