Meningokokken

Afgelopen weekend overleed in Wijk bij Duurstede een veertienjarig meisje aan meningokokken. Dat is een gevaarlijke en besmettelijke ziekte, die vaak tieners treft.

Bosbrand

In september vorig jaar gooide een toen 15-jarige jongen vuurwerk in een kloof in een groot Amerikaans natuurgebied. Dat leidde tot een enorme brand en een schade van 37 miljoen dollar.

Dolfijnenshow

Een ritje op een olifant, een dolfijnenshow, een selfie maken met een orang oetan. Het klinkt onschuldig, maar voor de dieren die voor deze attracties ingezet worden, is het een hel.

Barack en Michelle Obama

Oud-president Barack Obama gaat aan de slag bij Netflix. Samen met zijn vrouw Michelle gaat hij films, series en documentaires maken.

Trein Japan

'Excuses voor het grote ongemak.' De Japanse spoorwegen hebben opnieuw sorry moeten zeggen. Voor de tweede keer in een paar maanden tijd vertrok een trein ... te vroeg! 25 seconden te vroeg, om precies te zijn.

Regenboogvlag

Op school eerlijk vertellen dat je homo of lesbisch bent? Volgens meer dan de helft van de Nederlandse middelbare scholieren kan dat. 

Anne Frank

'Deze verknoeide blz. zal ik maar benutten om "schunnige" moppen op te schrijven', noteert Anne Frank op 28 september 1942 in haar dagboek. 

Ronnie Flex

Doe je nu eindexamen, maar weet je nog niet wat je wilt gaan doen na de middelbare school? Geen nood. Ronnie Flex helpt je graag met kiezen.

Rijles

Geslaagd of gezakt? Het was altijd de instructeur die als eerste de uitslag van een rijexamen kreeg. De kandidaat zelf hoorde het pas daarna. Dat is nu veranderd.

Protest actrices rode loper Cannes

Mannen krijgen in de filmwereld meer kansen dan vrouwen. Als protest daartegen stonden gisteren 82 actrices en regisseurs op de rode loper van het filmfestival in de Franse stad Cannes.

the game donkere poppen

Ellen Brudet heeft in Amsterdam een poppenwinkel met donkere poppen. Sinds de populaire Amerikaanse rapper The Game haar winkeltje ontdekte, loopt de verkoop storm.

Kubus

Australiër Feliks Zemdegs (22) had maar 4,22 seconden nodig om de puzzel op te lossen. Zondag vestigde hij dit wereldrecord op een toernooi in Melbourne in Australië.

reclame youtube

YouTube heeft 1.400 video's verwijderd die reclame bevatten voor EduBirdie, een bedrijf dat verslagen en opstellen verkoopt aan scholieren en studenten.

Han Zicheng

'Wie wil mij adopteren? Eenzame oude man van tachtig. Sterk lichaam. Kan winkelen, koken en voor zichzelf zorgen', schreef Han Zicheng (85) op het briefje dat hij ophing in een bushokje.

Amélie Mijs

Op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In Madurodam is een kinderherdenking. Amélie (15) is daarbij als kinderburgemeester van Madurodam.

Rogier Meijerink

De rechtbank verbiedt een lawaai-demonstratie tijdens Dodenherdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam. Organisator Rogier Meijerink hoorde dat vandaag tijdens een rechtszitting.

Dodenherdenking 4 mei

Aanstaande vrijdag 4 mei is het Nationale Dodenherdenking. We herdenken dan met twee minuten stilte de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogen daarna.

Voetbal

Een biertje bestellen, ook als je nog geen achttien bent? In de meeste voetbalkantines is dat geen punt. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Instagram

Videobellen via Insta? Snel met een smiley op een story reageren? Binnenkort kan het, want Instagram krijgt nieuwe functies.

Avicii

De Zweedse dj Avicii, die eerder deze maand op 28-jarige leeftijd overleed, gaf voor zijn dood veel geld aan goede doelen. 

Jongen alleen

Het aantal Nederlandse jongeren dat jeugdzorg kreeg is flink toegenomen. Van 366.000 in 2015, naar ruim 405.000 in 2017. Dat betekent dat ruim 1 op de 10 jongeren jeugdzorg kreeg.

Prins Louis

Het was een verrassing voor de Britten, maar ook weer niet. Prins William en zijn vrouw Kate noemen hun pasgeboren zoon Louis.

Dolores Leis Antelo / Donald Trump

Is het haar kapsel? Of haar gezichtsuitdrukking? De vrouw die afgelopen week geïnterviewd werd voor een lokale Spaanse krant is plotseling wereldberoemd.

Ongeluk schoolbus India

In India zijn vanochtend dertien kinderen overleden omdat de schoolbus waarin zij zaten op een trein botste.

Berlijn_demonstratie antisemitisme

In een aantal grote Duitse steden protesteerden gisteren duizenden mensen tegen anti-joods geweld in Duitsland de afgelopen maanden.

Aanslag Toronto, Canada

In de Canadese stad Toronto reed gisteren een man met een gehuurd busje in op een aantal voetgangers. Tien mensen kwamen daarbij om en vijftien mensen raakten gewond.

Dylan McWilliams

Hoeveel pech kun je hebben? Dylan uit Amerika overleefde donderdag een aanval door een haai. En dat niet alleen, eerder werd hij al eens aangevallen door een beer en daarvoor door een ratelslang.

Kollegah en Farid Bang

In Duitsland zijn veel mensen woedend over de uitreiking van een muziekprijs aan rappers Kollegah en Farid Bang. Het duo wordt beschuldigd van het zingen van anti-semitische teksten.

Avicii

Gisteren klonk vanaf de Domtoren in Utrecht een bijzonder concert. Het was een eerbetoon aan de Zweedse dj Avicii die afgelopen vrijdag overleed.

IS-vrouwen

In vluchtelingenkampen in Syrië wonen ongeveer 145 Nederlandse 'kalifaatkinderen'. Ze kunnen niet zomaar met hun familie terug naar Nederland. Hoe zit dat?

examenstunts braver

Een rookbom, gooien met meel en eieren, vuurwerk of ander gedoe waarbij de politie ingrijpt. Het lijkt alsof die eindexamenstunts niet meer bestaan. De reden? Er mag niets meer van de school.

Queen Elizabeth

Het was het geronk van een helikopter dat koningin Elizabeth van Engeland een grapje ontlokte. 'It sounds like president Trump... or president Obama.'

WhatsApp

De Franse regering is bang dat WhatsApp gebruikt kan worden om Franse ambtenaren te bespioneren. Daarom is het land bezig met het bouwen van een eigen berichtendienst.

Teek

Als je veel in het groen bent, is het risico groot dat je een tekenbeet krijgt. Op zich is dat niet erg, maar een teek kan de ziekte van Lyme overbrengen.

PSV kampioen

De Eindhovense voetbalclub PSV is gisteren landskampioen geworden. De club speelde een thuiswedstrijd en won met 3-0 van Ajax.

Roze KitKat

Na melk, puur en wit is er sinds kort ook roze chocola. De kleur en de smaak komen niet uit een potje, maar van de ruby-cacaoboon. Hoe zit dat?

President Trump

De Syrische president Assad en zijn troepen hebben afgelopen zaterdag waarschijnlijk gifgas gegooid op de Syrische stad Douma. Daarbij zijn vermoedelijk meer dan 40 slachtoffers gevallen. 

Girlsday bij IBM

Steeds meer Nederlandse meisjes kiezen op school voor een technische richting. Dat is goed nieuws. Omdat het in vergelijking met andere landen nog beter kan, is het vandaag GirlsDay.

Festival

Heb je zin in een festival, maar ben je onder de achttien? Of vind je de kaartjes te duur? Geen nood, deze lente en zomer zie je allerlei bekende acts ook gratis en voor niks.

YouTube

Een paar dagen nadat Despacito een record van 5 miljard views had bereikt, verdween de hit van Luis Fonsi en Daddy Yankee vanmiddag even van YouTube.

Vuurwerk

In de toekomst mogen gemeenten misschien zelf bepalen of ze het afsteken van vuurwerk verbieden. Minister Grapperhaus van Justitie onderzoekt dit nieuwe plan.

Bye bye Facebok_Lubach

'Het is het grootste spionageproject in de geschiedenis van de mensheid', zei Arjen Lubach tijdens de laatste aflevering dit seizoen van Zondag met Lubach. Hij riep op tot een boycot van Facebook.

Protest Dalit_India

Duizenden Indiërs gingen gisteren overal in het land de straat op. Ze zijn woedend over de aanpassing van een wet die mensen uit de 'laagste kaste' beschermt tegen discriminatie.

dubbelportret

Lil'Kleine met zijn jongere ik. Of Ruud Feltkamp met een piepjong Ruudje ernaast. Instagrammer Ard Gelinck shopt oude en nieuwe foto's van BN'ers in elkaar. En dat levert leuke plaatjes op!

Scheiding

Het klinkt logisch, maar het gebeurt nog veel te weinig. Scheidende ouders die écht samen met de kinderen bepalen hoe hun leven eruit moet zien na de scheiding.

wilde poema californie

Dat was schrikken voor bewoners in Azusa, in de Amerikaanse staat Californië: er liep gister een wilde poema door hun achtertuinen. Hij snuffelde wat rond en krabde aan een paar deuren.

Chinese karakter

Zo'n 170 leerlingen doen deze weken examen Chinees. Sinds dit schooljaar is het namelijk voor het eerst een officieel examenvak. Voorlopig alleen op vwo-niveau.

Brand Kemerovo_Rusland

Bij een brand in een winkelcentrum in Rusland zijn zeker 64 mensen omgekomen. Rusland-correspondent David Jan Godfroid vertelt erover op de website van de NOS.

Door Boko Haram ontvoerde Nigeriaanse meisjes

In Nigeria zijn meer dan 100 meisjes vrijgelaten. Ze werden vorige maand ontvoerd door terroristen van Boko Haram. Soldaten van het leger brachten de meisjes weer terug naar hun ouders.

Moeder met kind Downsyndrom

Vijftig moeders van kinderen met Down maakten samen een ontroerend filmpje. In de auto zingen ze mee met het liedje A Thousand Years van Christina Perri.

Sarkozy_Frankrijk

Volgens de Franse krant Le Monde is Nicolas Sarkozy opgepakt. De krant schrijft dat de oud-president van Frankrijk de komende 48 uur wordt verhoord.

Nick en Logan Pauk

Twee weken geleden overleed de Nederlander Nick van der Laan (17) aan botkanker. De Amerikaanse vlogger Logan Paul - van wie Nick groot fan was - is daar zo van onder de indruk dat hij een eerbetoon online heeft gezet.

Urinoir

Meer mannen voor de klas. Dat was de achterliggende boodschap van een gek cadeau dat de Pabo van Arnhem-Nijmegen afgelopen zaterdag kreeg.

geluk

De Finnen hebben de Noren verslagen. Ze staan nu bovenaan de lijst van gelukkigste landen ter wereld. Nederland staat weer op de zesde plaats.

naakt mini golfen

Met zoveel mogelijk blote spelers op een mini-golfbaan. Dat is de bedoeling van een recordpoging 25 maart in Tilburg. Het wordt vooral georganiseerd om te laten zien dat bloot niet eng of raar is.

Selena en Francia

Dat het lichamelijk zwaar zou zijn wisten ze wel, maar dat een niertransplantatie ook psychische gevolgen heeft, hadden ze niet verwacht. De donor van Selena Gomez vertelt erover.

Scholierenprotest Amerika 14 maart 2018

‘Trots op jullie allemaal. Geef nooit op! Jullie zijn de verandering’, twitterde Miley Cyrus gisteren. Ook andere sterren steunen de protesten tegen wapengeweld in Amerika. 

AI-bril China

Het klinkt als een uitvinding uit een science fiction-film, maar de Chinese politie gebruikt 'm echt: een superbril waarmee je kunt zien of er een verdacht persoon voor je staat.

Jeroen Kampschreur

‘Ik baal heel erg als ik uiteindelijk zonder medaille naar huis ga', zei zitskiër Jeroen Kampschreur (18) vorige week tegen 7Days. Balen hoeft niet, want hij heeft zijn eerste Paralympische gouden plak binnen!

plastic

Bedrijven en gemeenten krijgen nog drie jaar om het aantal rondzwervende plastic flesjes te verminderen. Als dat niet lukt, komt er statiegeld op kleine petflessen. Hoe zit dat precies?

Schoolbord

Alleen maar hoge cijfers omdat je extreem slim bent en toch stoppen met school. Of cum laude afstuderen, maar geen baan kunnen vinden. Jongeren met autisme overkomt het regelmatig. 

Dino

Altijd al een dino willen klonen? Dit voorjaar kan het met een nieuwe game: Jurassic World Alive.

Politie

Bij een middelbare school in Spijkenisse verzamelden zich vanochtend politieagenten in kogelwerende vesten.

Politie onderzoekt zaak Sergei Kripal in Salisbury

Wat maakte een Russische ex-spion en zijn dochter zo ziek, dat ze nu op de intensive care liggen? 3 vragen over een mysterieuze zaak.

Dance Dance Dance

Het duurt nog even voor je hun danskunsten kunt zien, want Dance Dance Dance komt pas in het najaar op tv. Vandaag werd al bekend wie de nieuwe danskoppels zijn. Wie danst met wie?

Protest Witte Huis

Bij het Witte Huis in Washington lagen gisteren tientallen studenten doodstil op de grond. Ze wilden de slachtoffers symboliseren van de schietpartij op een school in Florida vorige week. Nikolas Cruz (19) schoot daar 14 leerlingen en 3 docenten dood.

thuiszitters

Problemen thuis, hoogbegaafdheid, autisme of een handicap. Het zijn allemaal redenen waarom meer dan 4.000 kinderen in Nederland maandenlang niet naar school gaan.

Eerste kamer_donorwet

Een meerderheid van de Eerste Kamer stemde vanmiddag voor de nieuwe donorwet. Dat betekent dat elke Nederlander voortaan automatisch orgaandonor is. Behalve als je aangeeft dat je dat niet wilt.

Ronnie Flex

Rapper Ronnie Flex was gisteren de grote winnaar bij de uitreiking van de Edisons Pop 2018. Dit zijn belangrijke Nederlandse muziekprijzen.

Drone Clash

Vandaag strijden acht teams op vliegveld Valkenburg in de competitie DroneClash. De teams moeten met hun eigen drone(s) zoveel mogelijk andere drones uit de lucht halen.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren, de Big Ben? De kans dat je die samen met klasgenoten gaat bekijken is kleiner geworden. Veel scholen vinden een schoolreis naar steden waar de afgelopen jaren aanslagen waren, te gevaarlijk.

Koe Hermien

Koe Hermien heeft eindelijk rust. Zondagavond werd ze gevangen. Na haar wekenlange zwerftocht heeft ze nu een plaatsje in het koeienrusthuis. 

Cybercrime

Wat vind jij erger? Een dvd stelen uit een winkel, of een film of serie downloaden zonder ervoor te betalen? 

leonardo dicaprio en kate winslet

Je leven te danken hebben aan Kate Winslet en Leonardo DiCaprio. Het overkwam Gemma (28) uit Engeland.

Halfdan_IJsland

Natuurkunde moeilijk? Niet voor Halfdan (15) uit IJsland. Hij ontdekte een foutje in zijn lesboek over een ingewikkelde natuurkundige theorie.

Bedankje aan NS

‘Bedankt voor jullie snelheid, fearless optreden, veiligheid en bescherming. Jullie zijn mijn superhelden.’ 

Technische beroepen

Er wordt al langer gepraat over de dalende populariteit van het middelbaar beroepsonderwijs. Nu is er 'goed nieuws': uit onderzoek blijkt dat je met een mbo-diploma op zak makkelijk werk vindt.

Donorregistratie

Vandaag debatteert de Eerste Kamer over de nieuwe wet over orgaandonatie. Als alles doorgaat ben je straks automatisch orgaandonor, tenzij je daar bezwaar tegen hebt gemaakt.

Bruno Mars wint meeste Grammy's
Grammy Awards 2018

De Grammy Awards horen bij de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Zondagavond werden de Grammy's in de VS uitgedeeld. Zanger Bruno Mars en rapper Kendrick Lamar waren de grote winnaars.

Elle Darby

Het leek blogster Elle Darby (22) een mooie deal. Vier nachten gratis overnachten in een luxe hotel, in ruil voor een positief verhaal op YouTube en Instagram.

Het Capitool Washington

In Amerika kunnen alle ambtenaren weer aan het werk. De shutdown van de overheid is na drie dagen weer voorbij. President Donald Trump zette daar maandag een handtekening voor.

Witte Huis, Washington D.C.

Wie het telefoonnummer van het Witte Huis in Washington belt, krijgt sinds zaterdag een voicemail met een nogal ongewone mededeling.

Inbreker

De inbreker had het huis al overhoop gehaald, toen vader Louis en zijn dochters Nina en Julia thuiskwamen. Hij vluchtte naar de bijkeuken, waar hij zich door het raam probeerde te wurmen. 

vaatwastabletten

In Engeland en Amerika bestaat op YouTube en social media een nieuwe, maar levensgevaarlijke rage: capsules met vloeibaar wasmiddel eten. 

Facebook Messenger

In Denemarken zijn 1.004 jongeren aangeklaagd voor het delen van twee seksfilmpjes via Facebook Messenger. De politie kwam in actie na een tip via Facebook.

Energiedrankjes
Nieuws

Nederlandse kinder- en jeugdartsen zijn bezorgd. Op de spoedeisende hulp behandelen zij steeds vaker tieners die te veel energiedrank hebben gedronken.

pestkoppen seks

Jongeren die het niet erg vinden om anderen te manipuleren en daar zelf beter van worden, hebben vaker seks dan leeftijdsgenoten die dat liever niet doen. Dat blijkt uit een Canadees onderzoek.

wijk bij duurstede

Jongeren uit Wijk bij Duurstede hebben met Oud & Nieuw minder schade aangericht dan vorig jaar. Daarom krijgen ze nu een beloning.