Michael Rotondo rechter ouders

Een bijzondere rechtszaak in New York vandaag. Een man van 30 werd aangeklaagd door zijn eigen ouders, die willen dat hij eindelijk uit huis gaat. 

Childish Gambino This Is America

Grote kans dat jij This Is America al bent tegengekomen. De vrolijke en tegelijk gitzwarte videoclip brengt nogal wat teweeg. Maar wat wil rapper Childish Gambino met zijn nummer zeggen?

stromae défiler muziek

Drie jaar lang was het stil rondom Stromae (33). Maar de ietwat slungelige maar oh-zo-creatieve artiest, die doorbrak in 2010 met zijn hit Alors on Danse, is terug! En hij zit vol plannen.

palestijns protest geweld

Het is al meer dan een maand onrustig in Gaza, waar Palestijnen bezig zijn met een groot protest. Maar deze week is het tot een kookpunt gekomen. Ruim vijftig Palestijnen zijn omgekomen. 

Tess  Illustratie NASA

Is er leven op andere planeten dan de aarde? We weten het (nog) niet. Maar volgens deskundigen gaat de nieuwste ruimtetelescoop TESS ons helpen die vraag te beantwoorden. 'Haar informatie kan tot een doorbraak leiden', zegt planetenonderzoeker Daphne Stam van de TU Delft.

lil miquela instagram

Lil Miquela heeft haar eigen kledinglijn, feest in de hipste clubs en zit vooraan bij modeshows. Op Instagram heeft deze influencer bijna een miljoen volgers. Alleen: Lil Miquela is niet echt. 

sexting wraakporno foto

Een besloten netwerk van 2000 jongens, die naaktfoto's met elkaar delen van honderden meisjes. Met dit heftige nieuws kwam RTL Nieuws gisteren naar buiten. Wat is er aan de hand, wie heeft hier schuld en ben je eigenlijk dom als je aan sexting doet? 7 vragen.

Luieren, niksen, aap

Weekend! Een paar dagen de tijd om een beetje te luieren. En dat is heel goed voor je, blijkt uit onderzoek. Gedragsbioloog Patrick van Veen is het daar helemaal mee eens. 'Niksen is één van onze basisbehoeften en we moeten het vaker doen.'

examen chinees vwo

Zo'n 170 leerlingen zitten midden in hun examen Chinees. Marysia (18) is niet erg zenuwachtig: ‘Zo moeilijk is het niet.’ 

lentekriebels

Kriebels in je buik. Meer energie. We zijn vrolijker en worden eerder verliefd. Allemaal dingen die we toeschrijven aan de lente. Het klinkt heel logisch: door de stijgende temperaturen én het toenemende aantal uren zon per dag zit je spontaan beter in je vel, met alle gevolgen van dien. Maar zijn lentekriebels een echt biologisch verschijnsel...

regenmachine droogte china

Wat doe je als er te weinig regen valt in je land? Dan bouw je een regenmachine. China wil zo kunstmatig regen opwekken.

gelukkig optimisten nederland

Klagen kunnen wij Nederlanders als de beste, maar het blijkt allemaal toch mee te vallen. Voor het eerst sinds 10 jaar zijn er meer optimisten dan pessimisten in ons land. 

nk pitchen thom

Vorig jaar wilde hij al meedoen met het NK Pitchen, maar toen was hij te jong. Deze week deed Thom Uildriks (18) niet alleen mee, hij won ook nog! ‘Het belangrijkste is dat je moet geloven in je verhaal.’

ahed tamimi straf

De Palestijnse Ahed Tamimi ging de wereld over nadat ze vorig jaar twee Israëlische militairen schopte en sloeg. Nu heeft ze acht maanden celstraf gekregen. Wie is dit activistische meisje?

facebook zoon les

Een Amerikaanse moeder heeft haar zoon een koekje van eigen deeg gegeven. De jongen had kritiek op tweedehands kleding van klasgenoten. Daarom stuurde zijn moeder hém naar de kringloopwinkel.

stranger things fan

De 8-jarige Aaron nam Stranger Things als verjaardagsthema en nodigde zijn vrienden uit. Maar die kwamen niet opdagen. Nu steken de échte sterren hem een hart onder de riem.

keyboard cat bento

Hij wist zelf waarschijnlijk niet hoe populair hij was, maar de muzikale kat Bento had miljoenen fans. Hij werd wereldberoemd door zijn filmpjes, waarin hij als een echte pianist op zijn keyboard speelde. 

poeting

Verrassend was het niet, de uitslag van de Russische presidentsverkiezingen. Wat iedereen al voorspeld had gebeurde: Vladimir Poetin werd zondag opnieuw gekozen tot president.

slapen tips concentratie

Uren wakker liggen, slecht doorslapen of te vroeg wakker worden. Eén op de vijf Nederlanders van 12 jaar of ouder heeft slaapproblemen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ben jij ook zo iemand die uren schaapjes ligt te tellen? Dan kunnen deze tips je helpen.

gay couple

'Jij vuile homo.' Of: 'Die jas van jou is echt gay'. Klinkt het jou onschuldig in de oren? Volgens deskundigen is dat het zeker niet.

Syrië Muhammad geweld

Jezelf schuilhouden in kelders onder de grond. Een groot tekort aan eten en medicijnen. En de dood die op de loer ligt. Muhammad Najem (15) woont in het Syrische Oost-Ghouta. Via social media laat hij zien welk drama zich in zijn woonplaats afspeelt.

zuid-korea bijgeloof welkom

Dankzij de Olympische Winterspelen zijn alle ogen gericht op Zuid-Korea. Hoe goed ken jij dit eigenzinnige Aziatische land eigenlijk? Deze keer: de bijgelovigheden van Zuid-Korea.

make up zuid-korea mannen

Dankzij de Olympische Winterspelen zijn alle ogen gericht op Zuid-Korea. Hoe goed ken jij dit eigenzinnige Aziatische land eigenlijk? Deze keer: waarom is uiterlijk zo belangrijk?

olympisch visser goud

En ja hoor. De Nederlandse schaatsploeg heeft alweer een gouden medaille binnengehaald. Dit keer een verrassende: de 22-jarige Esmee Visser reed de rit van haar leven.

bloemen olympische spelen

T J Flowers, oftewel: Ted-Jan Bloemen won donderdag goud op de 10 kilometer. De van oorsprong Nederlandse schaatser sleepte namens Canada zijn medaille binnen. Hoe zit dat? 

snapchat petitie update

Het is je vast niet ontgaan: Snapchat is totaal veranderd. Dat is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Al een miljoen mensen hebben een petitie getekend om de oude Snapchat in ere te herstellen. Maar trekt Snapchat zich daar iets van aan?

moordaanslag sinterklaas dokkum

Een moordaanslag op Sinterklaas. Het klinkt bizar, maar dat is wat Michael van Z. vermoedelijk voor ogen had. De man zou via Facebook hebben opgeroepen om de Sint te doden.

DDOS hacker Jelle

Waren het de Russen? Of een criminele bende? Niks daarvan. Waarschijnlijk legde de 18-jarige Jelle de afgelopen maanden meerdere grote sites plat. 

schietpartij kentucky steekpartij

Twee jongeren waren gisteren verantwoordelijk voor verschillende maar heftige incidenten. In Duitsland en de VS.

excuusbrief ober

Als je voor het eerst uit eten gaat met je vrienden, weet je misschien nog niet precies hoe het hoort. Een groep Amerikaanse tieners ging ergens dineren waar de bediening perfect was. 

piloot record norwegian

Een Nederlandse piloot heeft een nieuw snelheidsrecord gevestigd tussen New York en Londen. Hij had zoveel wind mee dat hij er 5 uur en 13 minuten over deed: een uur korter dan verwacht.

Puppy training mishandeling

Gezellig met je nieuwe pup op puppycursus? Niet altijd. Televisieprogramma Rambam liet gisteravond zien dat verschillende trainers allerminst zachtaardig met de diertjes omgaan.

drone australie

De Australische kustwacht heeft op een wel heel bijzondere manier het leven kunnen redden van twee jonge zwemmers. Er werd geen heldhaftige kustwacht, maar een drone op de twee afgestuurd. 

helikopter ontsnapping gevangenis

Het klinkt als een spannende film: jonge criminelen die hun leider met een gekaapte helikopter willen bevrijden uit de gevangenis. De jongens deden een dappere poging, maar die liep uit op een fiasco.

schiereiland nederland

Waarschijnlijk heb je er niks van gemerkt, maar: ons land is sinds deze week ietsje groter. We hebben er een eilandje bijgekregen. Hoe zit dat?

Vuurwerk niet-ontploft veiligheid

Kom je niet-ontploft vuurwerk tegen op straat? Steek het niet opnieuw aan. Een elfjarige jongen raakte gewond toen hij dat probeerde.

BMW Duitsland jongen

Een 12-jarige jongen uit Duitsland heeft dinsdag de BMW van zijn moeder in de prak gereden. De schade: 100.000 euro. Dat meldt de Duitse krant Bild.

Teeven buschauffeur Rutte

Oud-staatssecretaris Fred Teeven, nu parttime buschauffeur, had vandaag een bijzondere passagier: niemand minder dan Mark Rutte.

Instagram Iran demonstraties

Even een nieuwjaarsfoto posten op Insta: geen probleem - tenzij je in Iran woont. Daar kunnen mensen al twee dagen geen Instagram meer gebruiken. Waarom?