pretpakket
Blog

‘Kies een natuurprofiel, dan zit je goed.’ ‘Cultuur & Maatschappij? Haha, pretpakket!’ Deze opmerkingen komen je als aanstaand profielkiezer ongetwijfeld bekend voor. Toch?

Blog

Wanneer ik mijn fietssleutel uit het slot haal, besef ik pas hoe koud het is. Gauw naar binnen! Ik loop naar de deur en betreed één van mijn favoriete plekken: de bibliotheek.

proefwerkweek blog
Blog

Het is weer tijd voor de proefwerkweek en dat betekent: stress. Een goed begin is het halve werk, zeggen ze. Maar hoe bereid je je voor op waar het op aankomt: het maken van de toets zelf?

blog telefoonvol
Blog

Bij het lezen van de melding ‘WhatsApp moet binnen drie dagen worden bijgewerkt’ raak ik in paniek. Ik heb helemaal geen plek op mijn telefoon voor de nieuwe update! En omdat ik niet weet wat ik moet verwijderen om ruimte te creëren, schiet ik in de stress. Wat nu?

Blog

Een rekenwonder ben ik niet, maar ik weet wel dat ik het nooit ga halen om op tijd op school te komen. Zonder huissleutel om bij mijn spullen te komen sta ik voor de deur. Wat nu?

Blog

Naar school, naar het zwembad en naar de bibliotheek: waar ik ook naartoe fiets, overal zie ik lesauto’s rijden. De laatste tijd kan ik er niet meer omheen. Ik wil ook rijles!

vakantiefoto viral
Blog

Ken je dat verhaal van dat gezin wiens vakantiefoto ruim vierduizend keer werd gedeeld omdat de bestelde afdruk verkeerd bezorgd werd? Dat is mijn verhaal.

Blog

14 mei 2018: zegt die datum je iets? Als je dit schooljaar eindexamen doet, kun je er niet omheen. In de eerste schoolweek wordt de druk al hoog opgevoerd: je moet alles op alles zetten om te slagen. Maar hoe is het nou om in de startblokken voor je eindexamenjaar te staan?

Blog

Een mooi vakantieplaatje staart je aan als je de post die op de deurmat ligt opraapt. Je draait het kaartje om en.. het is voor jou! Wat leuk, iemand die aan je denkt! 

blog tickets scoren
Blog

Als je – zoals mijn zusje – fan bent van een bepaalde artiest, band of muziekgroep spring je een gat in de lucht als die naar Nederland komt om een concert te geven. Laatst hadden we alles uit de kast gehaald om kaartjes te scoren voor Ed Sheeran zijn concert in 2018. Vier gezinsleden, twaalf apparaten, drie uur, en dat alles met één doel: twee...

blog nieuwe dingen
Blog

Stel: je bent je pinpas kwijt en hij komt in verkeerde handen terecht. En als je dan ook nog eens contactloos betalen – betalen zonder je pincode in te voeren – aan hebt staan, ben je de pineut.  Hoewel ik in doemscenario’s dacht, probeerde ik het contactloos betalen toch uit. Oordeelde ik terecht?

Blog

Je kent het wel: de docent kondigt wéér een toets aan… Maar dit keer is het een facultatieve: je mag kiezen of je ‘m maakt. En wat zie ik dan? Leerlingen die klaar zitten met hun rekenmachine om te berekenen wat het voordeligst is voor hun gemiddelde: dat is immers wat telt.  

Blog

Ik ben nu net een maand zestien jaar oud; een leeftijd waar je naartoe leeft. Want je sweet sixteen is toch wel een feestje waard. Maar is het eigenlijk wel zo bijzonder als het lijkt?

Blog

Nostalgische gevoelens vol met fijne en minder fijne momenten, de keerpunten in je leven en de kleine lichtpuntjes: je hebt er vast genoeg digitale foto's van. Maar kijk je er ooit nog wel naar terug?

boekenweek live 2017

‘En we zijn live in drie, twee, één… actie!’ Zo trots als ik van huis ging op weg naar dit avontuur, zo onzeker wacht af ik nu tot ik aan de beurt ben. Met trillende handjes en knikkende knieën besef ik dat het nu echt gebeurt. En ik zeg tegen mezelf: vergeet niet te genieten!

Tips van Mirke Kist van Write Now

Een schrijfwedstrijd win je niet zomaar. Begin maar eens met het schrijven van een verhaal! Dat deed Mirke Kist (25). Zij schreef in 2015 volgens de vakjury de beste tekst voor Write Now!, de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlands taalgebied. Voor iedereen die in haar voetsporen wil treden geeft ze vijf schrijftips...

oppassen bijbaantje
Blog

Is oppassen alleen maar rozengeur en maneschijn? Niet als je een luier moet verschonen, wel als de kinderen eenmaal op bed liggen en jij betaald krijgt om al chips etend televisie te kijken. Wie weleens oppast, kent deze zeven fases van zo'n bijbaantje ongetwijfeld

Blog

Thee drinken, op je zij liggen en een rondje hardlopen zijn voor brildragers helaas onlosmakelijk verbonden met beslagen glazen met vette vingers en verbogen pootjes met druppels zweet. Als jij ook bijna dagelijks door twee glazen heen de wereld waarneemt, vind jij deze situaties ongetwijfeld ook ontzettend irritant: 

bioscoop 3d-bril frustraties
Blog

Nadat je een fortuin hebt uitgegeven aan een kaartje zonder korting omdat het weekend is, moet je eerst eindeloos lang naar reclame kijken en opstaan voor telaatkomers die erlangs willen. Naar de bioscoop gaan is soms best frustrerend. Welke van deze zeven ergernissen is bij jou het grootst?

Blog

Wanneer ik door mijn Facebook-timeline scrol, zie ik dat mijn oma een foto heeft gedeeld, wat waarschijnlijk per ongeluk gebeurde. Heel leuk dat ze op de hoogte probeert te blijven via haar tablet, maar dat is blijkbaar te hoog gegrepen voor de ouderen van tegenwoordig. De oplossing is simpel: stuur ze op les! 

Blog

Lieve laptop,

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Jarenlang hield ik van je, met heel mijn hart. Onze liefde was goud waard, maar je kunt niet voor eeuwig op nummer één blijven staan. De tijd om jou te vervangen door een betere, snellere en modernere laptop is aangebroken. 

Blog

Het begint als de perfecte uitdaging, maar eindigt in een mislukte start van je carrière: je krantenwijk. Hoewel het verspreiden van folders of huis-aan-huisbladen op je dertiende een prima bijbaantje lijkt, verdien je er amper mee. Als jij ook een kranten- of folderwijk hebt gehad, herken je deze fases vast en zeker:

Blog

Van het lekkerste broodbeleg tot de perfecte vervolgopleiding: de hele dag door maak je keuzes. Knopen doorhakken is iets waar ik niet goed in ben: ik twijfel over de kleinste dingen. Er zijn zo veel mogelijkheden! Om een beslissing te nemen, doorloop ik een heel proces. Jij ook? 

Blog

Het lijkt alsof we niet meer zonder nieuws kunnen. Of dat in elk geval niet meer wíllen. Als je om je heen kijkt, lijkt het of iedereen 24/7 nieuwspagina's herlaadt. Hoewel ik - in tegenstelling tot bijvoorbeeld mijn vader - niet tot deze groep nieuwsverslaafden behoor, ben ik prima op de hoogte. Maar kun je tegenwoordig nog om het nieuws heen...

trein, treinreizen, treinleven, stiltecoupé
Blog

Beste treinreiziger met krulsnor en irritant luide stem,

Het is zaterdagavond en ik ben op weg naar huis. Het zal je niks verbazen dat ik het ontzettend gezellig heb gehad, maar dat het ook vermoeiend was. Vandaar dat ik tot rust wil komen. In de stiltecoupé moet dat lukken, toch?