Op iTunes kan je tien minuten lang stilte kopen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

A a a a a Very Good Song: het nummer is razend populair en staat sinds kort in de iTunes top-100. En dat is best vreemd, want het is niets meer dan een stilte van tien minuten lang. Hoe zit dat?

Open je iTunes, dan hoor je al-tijd hetzelfde liedje. Het is het liedje dat met een A begint en automatisch bovenaan je afspeellijst staat. Enorm irritant, vond Samir Mezrahi uit New York. Want hoe leuk dat liedje ook is, als je het iedere dag hoort ben je het na een tijdje helemaal beu.

Heel veel A's
Samir bedacht een slim trucje om het 'probleem' te omzeilen. Hij maakte zijn eigen liedje: A a a a a Very Good Song. De titel van het nummer is heel bewust gekozen: er staan zoveel A's in dat-ie hoe dan ook bovenaan je lijst komt te staan. En waarom het liedje zo ontzettend goed is? Omdat je tien minuten lang niets hoort. In alle rust kun je in die minuten een nummer uitzoeken dat je wél als eerste wilt horen.

Nummer-1-hit
Samir zette zijn nummer vorige week op iTunes. Al snel werd het massaal gedownload en uiteindelijk kwam het zomaar in de top-100 van iTunes terecht. Tussen een aantal populaire hits. En nu droomt Samir ervan een nummer-1-hit te scoren, tweette hij. Help jij hem om dat voor elkaar te krijgen? Zijn nummer kan je hier downloaden. Het kost 99 cent. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens 7 redenen om muziek op plaat te luisteren of Feiten en veel fabels over klassieke muziek.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren