Zwerfpup rent 125 kilometer mee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Zwerfpuppy Gobi rende tijdens een hardloopwedstijd zo'n 125 kilometer mee met de Schotse renner Dion Leonard. Samen bereikten de twee uiteindelijk de finish. Nu wil Leonard niets liever dan het beestje adopteren. Met de campagne #BringGobiHome haalde hij genoeg geld op om de strenge adoptieprocedure te kunnen betalen. 

Leonard deed mee aan een hardloopwedstijd waarbij hij in zeven dagen tijd 250 kilometer door de Chinese woestijn aflegde. Plotseling dook er bij de startlijn een hondje op. En na het startschot begon het beestje fanatiek mee te rennen met de groep sporters.

Uithoudingsvermogen
De tweede dag verscheen het hondje opnieuw aan de startlijn. ‘Ze keek naar me op en toen ik vertrok, merkte ik dat ze achter me aan liep’, vertelt Leonard op Facebook. Hij concentreerde zich op de zware wedstrijd, maar na een tijdje viel het hem op dat het hondje nog stééds achter hem aan rende. 'Dat houdt-ie echt niet lang meer vol', dacht Leonard. Maar de hond bleek een behoorlijk uithoudingsvermogen te hebben: tegelijkertijd finishten ze die dag.

Leonard besloot maar goed voor het beestje te zorgen. Gobi, noemde hij haar, net al de wedstrijd zelf. Hij gaf haar water en deelde zijn eten. En ’s nachts sliepen ze samen in Leonards tent. 

Iets te warm
Ook de derde dag rende Gobi achter Leonard aan. Leonard hielp het hondje af en toe, vertelt hij. ‘Ik droeg haar over riviertjes en bruggetjes waar ze zelf niet overheen kon.’ 

Na die derde dag werd het iets te warm voor Gobi. In de woestijn liepen de temperaturen op tot boven de vijftig graden. De organisatoren brachten Gobi daarom tot de finish. Daar wachtte het hondje kwispelend op Leonard. 

Zesduizend euro
Toen de wedstrijd eenmaal afgelopen was (en Gobi ook een medaille had gekregen), kwam Leonard tot het besef dat hij 'zijn' hondje achter moest laten. Gobi zomaar meenemen in het vliegtuig mocht namelijk niet. Het beestje zou eerst gecheckt moeten worden op ziektes en in quarantaine moeten en daar kan behoorlijk wat tijd overheen gaan. De hele procedure kost veel geld: zo’n zesduizend euro.

Dion besloot zich er niet zomaar bij neer te leggen. Thuis startte hij de crowdfundingcampagne #BringGobiHome waarmee hij het geld bij elkaar hoopte te sprokkelen. En dat lukte: in een paar weken tijd haalde hij al meer dan 12.000 euro op. Leonard denkt het hondje rond Kerstmis weer in zijn armen te kunnen sluiten. ‘Het zal het mooiste kerstgeschenk zijn dat ik ooit heb gekregen!’, zegt hij. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren