Raad eens: hoeveel paaseitjes eten we per jaar?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Het Grote Paaseitjesonderzoek staat vol met statistieken over... Jawel, echt: paaseitjes! Hieronder kun je de opmerkelijkste conclusies uit de peiling lezen. Goed onthouden, want met deze paasei-cijfers steel jij gegarandeerd de show op die duffe paasbrunch.

47
Dat is het gemiddelde aantal paaseitjes dat Nederlanders eten, aldus de enquête. De meeste eitjes, 34, eten we al voordat het Pasen is. Tijdens de paasdagen zélf eten we ook nog eens dertien eitjes.

59
Dat is het gemiddelde aantal eitjes dat er in de provincie Overijssel gegeten wordt. Dat zijn er meer dan in de andere Nederlandse provincies. In Noord-Holland worden er gemiddeld zo'n 47 gegeten, in Limburg 51. In Flevoland zijn ze niet zo’n fan van paaseitjes: daar eten ze er per jaar gemiddeld 'maar' 35.


42
Dat is het percentage Nederlanders dat volgens de peiling overenthousiast paaseitjes inslaat zodra ze in de winkel liggen. De helft van de mensen kiest de paaseitjes vervolgens ook nog eens nauwkeurig op kleur en uiterlijk uit. Niet op smaak, dus. Meer zoiets als: ‘Pure paaseitjes? Bah! Maar ja, dat rode wikkeltje is wel mooier dan die blauwe’.

70
Dat is het percentage mensen dat heel veel verschillende smaken paaseitjes koopt, om zo wanhopig te proberen aan de wensen van de omgeving te voldoen. Iets minder dan 70 procent durft het aan om af en toe ook eens een ‘gekke’ smaak te kopen, zoals bijvoorbeeld melk-karamel-zeezout.


74
Dat is het percentage mensen dat uit de pot paaseitjes die op tafel staat, éérst alle lekkere eruit pikt.  Wat ‘lekker’ is hangt wel een beetje af van hoe oud je bent. Uit de peiling blijkt dat jongeren meestal de melkeitjes eruit pikken, terwijl oude mensen dol zijn op pure chocola. En studenten vinden witte chocolade-eitjes juist weer lekkerder.

71
Dat is het percentage Nederlanders dat met Pasen fanatiek paaseitjes zoekt. Sommigen zijn wel héél fanatiek: de helft van de mensen blijkt namelijk wel eens vals te spelen. Het zijn vooral mannen die zich niet aan de spelregels kunnen houden. Maar zij eten dan ook veel meer paaseitjes dan vrouwen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws en tips waar je als jongere iets mee kunt? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis nieuwsapp of neem een proefabonnement op de papieren 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren