Pas op: papa op Snapchat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien
Jansen

Een bewerkte foto van je moeder of een lollig filmpje van je vader. Het zou zomaar kunnen dat je dat binnenkort tegenkomt op Snapchat. In de Verenigde Staten veroveren volwassenen de app.

Tot nu toe waren ouders een absolute zeldzaamheid op Snapchat. De meesten snapten er geen snars van. Dat lijkt te veranderen. In Amerika, althans. Drie jaar geleden gebruikte slechts twee procent van de 35+plussers daar de app. Nu is dat al veertien procent. Dat maakte een Amerikaans onderzoeksbureau deze week bekend.

Oma op Facebook
Verontrustend, als je naar de geschiedenis van social media kijkt. Toen Facebook een paar jaar geleden werd overgenomen door vaders en moeders (en zelfs opa’s en oma’s de site gingen volzetten met vrolijke foto’s en verhalen), daalde het aantal jonge gebruikers als een malle. Het wachten is dus op een nieuwe sociale app die volwassenen nog niet kennen.

Merk jij dat er meer ouders op Snapchat verschijnen? En zo ja: ben je al gevlucht naar een andere app?

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren