Ingewikkelde dubbele ontvoeringszaak

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Een hoop ingewikkelde berichten over ontvoeringen in de buurt van Amsterdam. Twee mannen zijn kort na elkaar spoorloos verdwenen. ‘Geen toeval’, denkt de politie. Maar veel meer is er nog niet bekend. Wat weten we al wél? 

- Vorige week zijn er in de omgeving van Amsterdam twee mannen ontvoerd. 
Dinsdagavond werd Wendel Meijer (36) na zijn werk opgewacht door drie mannen. Ze sleurden hem met veel geweld hun auto in.

Diezelfde week, op donderdag, verdween Soufyan Essabaouni (21) nadat hij tussen twee auto’s was klemgereden. Op beelden van een bewakingscamera zie je hoe hij zijn auto uitrent en er vervolgens op hem wordt geschoten. Dan verdwijnt hij uit het zicht van de camera. Of hij geraakt is door de kogels, is niet bekend.

- Nu, ongeveer een week later, zijn de twee mannen nog altijd niet terecht.
De auto waar Meijer in werd gesleurd, is ondertussen gevonden. Uitgebrand, dat wel. En maandag werd bekend dat de ontvoering van Essabaouni mogelijk een 'vergissing' is. Er is sprake van persoonsverwisseling, denkt de politie. 

Essabaouni is - volgens zijn vrienden en ouders  - een beleefde jongen en helemaal geen bekende bij de politie. Zijn oom Mohammed wel. En op het moment dat Essabaouni ontvoerd werd, reed hij in de auto van zijn oom. En dié moesten ze waarschijnlijk hebben. De ontvoerders hebben dus mogelijk niet goed opgelet. 

De politie doet onderzoek op de plek waar Meijer vorige week werd meegesleurd in een auto. 

- Het wordt nóg ingewikkelder: de niet-ontvoerde neef Mohammed zou de ontvoerde Wendel Meijer kennen.
Of de twee echt bevriend waren? Niet per se. Ze kenden elkaar uit de drugswereld, weet Het Parool. De politie denkt dat de ontvoeringen te maken kunnen hebben met een grote partij gestolen drugs. Een ripdeal, noem je dat. 

- Maandag werd bekend dat er mogelijk nóg iemand ontvoerd is. 
Misschien, dus. Niets is nog zeker. 'Deze informatie wordt momenteel onderzocht', vertelt een woordvoerder aan de Telegraaf. De politie denkt wel dat deze derde mogelijke ontvoering ook te maken heeft met de ripdeal. 

- Op dit moment loopt er een groot onderzoek. 
Het team had op veel tips gehoopt, maar het onderzoek verloopt tot nu toe behoorlijk stroef. Volgens de politie komt dat omdat veel getuigen niet echt willen praten omdat zijzelf of bekenden crimineel zijn. Maar dat zou wel fijn zijn. Want het liefst vindt de politie Essabaouni en Meijer zo snel mogelijk en levend terug. 

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren