Doodnormaal in Tokio: een egeltjescafé

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Altijd al met een egeltje willen knuffelen? In het nieuwe egelcafé Harry in Tokio kan het! De Japanners zijn dolenthousiast: ze staan er zelfs voor in de rij. Vreemd? Nee hoor, in Tokio zijn dierencafés tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Kijk zelf maar: 

1. Stekelig kopje koffie
In het egelcafé betaal je doordeweeks acht euro om naar binnen te komen, in het weekend kost het je een tientje. Daartegenover staat een uur lang knuffelen en spelen met de dertig egeltjes. Ze zitten in glazen bakken en je kunt ze gewoon oppakken. ‘We willen mensen hier laten zien hoe lief egels zijn, ondanks hun stekeltjes’, legt eigenaresse Mizuki Murata uit in een video.

Hedgehog café opens in Tokyo to show their softer side

2. Poep in je thee
In het Tori no Iru Café (in het Nederlands: het café met de vogels) kun je een kopje thee drinken terwijl de parkietjes je rond je oren vliegen. Als je geluk hebt, komt er ook een op je schouder zitten. Je kunt natuurlijk ook de pech hebben dat er een dikke klodder vogelpoep in jouw kopje thee belandt...

Bird Cafe Torinoiru Cafe Asakusa Tokyo

3. Uilen aaien
Japanners staan uren in de rij voor Fukuro no Mise. In dit café kun je tegen betaling van twintig euro entree een kopje koffie drinken in het gezelschap van dertig echte uilen. Als je voorzichtig bent, kun je de uilen aaien en als je durft kun je er zelfs eentje op je hoofd zetten! Zielig? Het lijkt erop dat de beestjes goed behandeld worden. Het café laat maar een beperkt aantal mensen per dag binnen en eenmaal binnen gelden er strenge regels.

Owl cafe in Tokyo - no comment

4. Slangen turen
Op de achtste verdieping van een torenhoog flatgebouw in Tokio vind je een slangencafé. Met een toegangsbewijs tot het café heb je recht op een drankje én een slang naar keuze. ‘Jouw’ slang wordt in een glazen bak gestopt en bij je op tafel gezet, zodat je rustig naar ‘m kunt kijken terwijl jij aan je glaasje cola nipt. Na afloop kun je het beestje ook even vasthouden. Geen zorgen: ze zijn niet giftig en goed afgericht!

Snake cafe opens in Tokyo

5. Geitenactiviteiten
De Japanse Rena Kawaguchi kocht een paar jaar geleden een wit en een bruin geitje. Het witte geitje noemde ze Sakura, het bruine geitje heet, jawel, Chocolat. De twee stelen nu dagelijks de show in Rena’s Sakuragaoka Café. Het is het eerste (en ook het enige) geitencafé in Tokio, maar wel behoorlijk in trek bij veel Japanners. Tijdens hun lunch doen ze niets liever dan knuffelen met de beestjes. 

No Kidding—Goats Star at Tokyo Cafe

6. Konijntjes uitlaten
In het café Ms Bunny huppelen twintig konijntjes rond. Je kunt zelf een konijn uitkiezen, waar je vervolgens tien minuten mee mag knuffelen en spelen. En ondertussen drink je dan natuurlijk wat. De eigenaresse van het café denkt dat het stress tegengaat. Heb je er nog niet genoeg van na die tien minuten? Dan kun je ook vragen of je het konijntje buiten uit mag laten. Of je kunt ‘m kopen! 

Ms. Bunny Pet Shop and Cafe in Tokyo

Altijd op de hoogte blijven van nieuws waar jij als jongere iets mee kunt? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren