clay haimé

Diepe rouw om dood 15-jarige scholier

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Afgelopen zaterdag overleed de 15-jarige Clay Haimé. Zijn familie laat op social media weten dat hij stierf door een online challenge. Gisteren werd Clay op zijn school in Den Haag herdacht.

Op de website van de school staat dat de tiener bij 'een noodlottig ongeval' om het leven is gekomen: 'Vrijdagmiddag ging Clay nog vrolijk naar huis. Vrijdagavond trof hem het noodlottig ongeluk. Aan de gevolgen daarvan is hij zaterdag overleden'. Verder worden geen details gegeven.

Geen misdrijf

In het rouwbericht van de familie op Facebook staat dat Clay Haimé overleden zou zijn na het uitvoeren een 'onnozele challenge'. Dit wordt niet bevestigd door de politie. Een woordvoerder van de politie zegt: 'Het is niet zeker dat het dat is geweest. We weten niet wat er gebeurd is. Wel staat vast dat er geen sprake is van een misdrijf.'

Choking Game

Djulan Gémesi was een goede vriend van Haimé. Hij vertelt aan Omroep West: 'We bespraken altijd alles, dus als er iets aan de hand was geweest hadden we dat geweten. Maar hij heeft nooit ergens over gesproken. Bij deze challenge wordt ook opgeroepen om het absoluut voor jezelf te houden.'

Gémesi bedoelt hiermee de Choking Game. Online zijn allerlei video's te vinden van jongeren die hieraan meedoen. Het is de bedoeling dat je jezelf verstikt en op het allerlaatste moment weer zorgt dat je kunt ademen. Als het goed gaat zou je er high van worden. Maar er zijn ook gevallen waar het misging. Dan is de kans groot dat je sterft.

Anderen lazen ook: Online challenges: doen of dom? of Online challenges: waarom gaat iemand zover?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

senna
Een week zonder social media
Famke
Een week zonder social media
Niels
Een week zonder social media