Zoenen afknappers
Infographic

De grootste zoen-afknappers op een rij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Wat vind jij nu écht een afknapper tijdens het zoenen? Die vraag - en nog veel meer zoenvragen -  stelde een Nederlandse datingsite aan zijn gebruikers. Een groot zoenonderzoek, noemen ze het zelf. Gruwel jij hier ook zo van?

1500 leden (18-70 jaar) van datingsite Parship beantwoordden de vragen. Jong of oud: bijna iedereen heeft weleens een zoen gehad die behoorlijk tegenviel. Vrouwen zijn wel kritischer dan mannen: slechts 3 procent heeft nog nóóit een slechte zoen gehad. Met andere woorden: 97 procent wel. Dat klinkt niet best! 

Echte afknapzoen
Wat maakt een zoen tot een afknapper? Bijna 80 procent vindt het vies als de ander uit zijn of haar mond stinkt. Een onverzorgd gebit is afknapper nummer twee. Geeft iemand dan ook nog eens een natte, kwijlerige zoen, dan heeft-ie het helemaal verpest.

Maar ook het hebben van een prikbaard of -snor maakt een zoen er niet romantischer op. En smakkende geluiden maken of je ogen wagenwijd open houden tijdens het kussen: liever niet, alsjeblieft!

Bekijk de opvallendste resultaten in onze infographic:

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren