bizar nieuws 2016

Jaaroverzicht: het bizarste nieuws van 2016

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Toegegeven: sommige nieuwtjes zijn - ook voor 7Days - té bizar om zomaar over te tikken. Omdat het te raar, idioot of twijfelachtig klinkt. Aan de andere kant: het is zonde om die berg aan bizar nieuws dan maar te laten voor wat-ie is. Daarom hier: een met zorg samengestelde top 12 van de ongewoonste, meest absurde en krankzinnigste nieuwtjes van dit jaar. Stuk voor stuk waren deze berichtjes écht te lezen, online én in kranten.

Of ze allemaal kloppen? Dat is natuurlijk nog maar zeer de vraag, dus houd dat goed in je achterhoofd terwijl je je rot lacht.

★ = redelijk ongewoon
★★ = vrij absurd
★★★ = compleet krankzinnig

Januari: 'New Yorker zet iglo op Airbnb' 

Patrick Horton besloot na een zware sneeuwstorm een iglo te bouwen met zijn vrienden. Na een paar uur flink doorgebouwd te hebben, zette hij zijn iglo onder de naam 'Snopocalypse' op huizenverhuurwebsite Airbnb. Huurprijs: 200 euro per nacht. ‘Airbnb kon erom lachen, maar haalde even later wel de iglo van de site’, schrijft De Telegraaf. 

Februari: 'Vrouw vindt slangenkop in blikje sperziebonen' ★★

Even dacht de Amerikaanse Troy Walker dat er een verbrand boontje in haar blik sperziebonen zat, weet Metro. Toen ze beter keek, bleek het de kop van een slang te zijn. Bah! De supermarkt waar ze het blik kocht, gaf de vrouw haar geld terug. 

Maart: 'Vleesetende plant Charlie krijgt mini-barbecue★★★

YouTuber Kluna bouwde voor zijn vleesetende plantje Charie een kleine barbecue. Daarop grilde hij een piepklein zelfgemaakt groentespiesje en dat hij serveerde met een kloddertje saus. Charlie schrokte het maaltje zonder moeite naar binnen. Met zijn filmpje over deze gekke gewaarwording haalde Kluna met gemak het nieuws

April: 'Weerman ontslagen na voorspelling vol scheetgeluiden' ★★★

Szilard Horvath, een Hongaarse weerman, probeerde zijn babbeltje over het stormachtige weer wat interessanter te maken door er scheetgeluiden aan toe te voegen. Dat zag er zo uit. Szilard zélf vond het een leuk grapje, maar zijn baas kon er niet zo om lachen. Na de uitzending ontsloeg hij de weerman op staande voet. 

Mei: 'Dief betrapt terwijl hij python in zijn broek stopt' 

'Het personeel van de dierenwinkel zag via bewakingscamera's dat de man raar bezig was en ging er op af', schrijft Metro. Wat bleek? Hij probeerde een baby-python in zijn broek te stoppen, om het beestje zo mee naar huis te kunnen smokkelen. 

Juni: 'Bakker bakt uitknijpbare cupcakes' ★★

Een bakker in Californië knutselde - in opdracht van een cosmetisch chirurg - cupcakejes in elkaar die wel héél erg op pukkels lijken. Special effect: je kunt de cakejes uitknijpen. Het filmpje waarin de bakker demonstreert hoe dat er precies uitziet, werd al snel duizenden keren bekeken. Zou jij dit pukkelgebakje in je mond stoppen?

Juli: 'Nivea ontwerpt zeemeeuwdrone die zonnebrand poept' ★★★

'Aan de binnenkant van de poepende ‘meeuw’ bevindt zich een UV-cameraatje dat op zoek gaat naar kinderen die onbeschermd in de zon aan het spelen zijn. Zodra de meeuw een kind gespot heeft, duikt hij naar beneden en poept-ie het onder met zonnebrandcrème', legt Metro UK uit. Yeah right...

Augustus: 'Jongen slikt hondenspeeltje in en blijft maar piepen' ★★★

Gelukkig kon de jongen er zelf wel om lachen. Het filmpje waarin hij vanuit zijn ziekenhuisbed al piepend uitlegt wat er precies aan de hand is, ging in no-time de hele wereld over. Terecht, toch? 

September: ‘Vrouw besteedt 335 euro aan operatie voor goudvis’ ★★

Toen de Australische Emma Marsh ontdekte dat haar goudvis een steentje had ingeslikt haastte ze zich naar de dichtstbijzijnde dierenkliniek. Onder verdoving haalde de dierenarts het steentje uit de buik van de vis. Daarvoor rekende de arts maar acht euro. Maar voor het verdoven van de vis en het nachtje in de kliniek vroeg hij 261 euro, weet Metro. Plus de 66 euro voor de afspraak zelf maakt bij elkaar 335 euro. Pfff! 

November: 'Trend in Japan: badderen in soep' 

Een webshop in Japan verkoopt badpoeder dat jouw bad naar soep laat ruiken. Volgens De Telegraaf is het bijzondere badpoeder in Japan een echte trend. 'Het is overigens niet de bedoeling dat je slurpend in je badkuip ligt', meldt de krant. 'De poeders zijn niet bedoeld voor consumptie.'

December: 'KFC komt met 'fried chicken'-geurkaars' ★★

Ja: de kaars ruikt écht naar gefrituurde stukjes kip. En nee: in Nederland is-ie niet te koop. Sterker nog: er is er maar één van. De kaars werd ontwikkeld door KFC Nieuw-Zeeland en verloot onder duizenden fans die meededen aan een prijsvraag, schrijft nieuwswebsite USA Today

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren