Amerikaan maakt kunstwerken van duizenden velletjes papier

1, 2, 3, 4 sneaker van papier

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline
Ancona

De beelden van de Amerikaanse kunstenaar Felix Semper worden pas écht spectaculair als je eraan trekt: dan blijken ze gemaakt van duizenden velletjes papier!

‘HUH?!’ Semper hoort het bijna dagelijks als hij aan zijn beelden trekt. Geen wonder: opeens rekken de kunstwerken uit als een soort bizarre harmonica. Even makkelijk floepen ze weer terug in hun oude vorm. Semper heeft de buigbare beelden zelf bedacht. En hij heeft er enorm veel succes mee.

Prutsen met papier

Dat is hem niet aan komen waaien. Tien jaar geleden werkte Semper namelijk nog gewoon in de bouw. Hij had een gezin en was helemaal vergeten dat-ie als kind zo van kunst hield. Toen de huizenmarkt instortte en hij zijn baan verloor, begon hij zomaar wat te prutsen met papier. ‘Ik lijmde gewoon wat velletjes aan elkaar en keek wat ik daarmee kon’, vertelde hij aan een Amerikaanse televisiezender.

Beeldhouwer

Al snel ontdekte Semper dat duizenden vastgelijmde velletjes samen één massief blok vormden. Hij besloot het blok te bewerken alsof hij een beeldhouwer was met een stuk steen. Toen de vorm een-maal klopte, begon hij het beeld te beschilderen. Het hele proces ging honderd keer mis, maar op een dag lukte het. En inmiddels kan Semper leven van zijn buigbare beelden. Hij laat ze over de hele wereld zien, kijk maar:

Artist Makes Moving Sculptures Out Of Paper

Anderen lazen ook: Kunst om te zoenen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren