Kookrubriek

Kerstdiners voor huisdieren: 4 recepten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Terwijl jij je tijdens het kerstdiner volpropt met heel veel lekker eten, schrokt jouw hond een bak droge brokken naar binnen. Ook de poes krijgt haar dagelijkse, smakeloze hapje voorgeschoteld en je cavia moet het hoogstens met een 'feestelijk' plukje hooi doen. Wat sneu, eigenlijk! Met deze recepten knutsel je in no time voor je huisdier een lekker kerstdiner in elkaar.

1. Twee recepten voor jouw hamster, konijn of cavia. Afhankelijk van de eetgewoontes van jouw beestje bepaal je zelf de hoeveelheden! 

kerstdiner recept konijn
De twee recepten vind je op deze site.

2. Een zoet en fruitig gebakje, speciaal voor jouw (dwerg)papegaai of parkiet:

Het oorspronkelijke recept vind je hier.

 

3. Een behoorlijk chique gerechtje voor een gewone huiskat. Tip: de melk kan vervangen worden door water. 


Dit recept kun je terugvinden op deze site.

4. Eenvoudige, krokante kerstkoekjes voor grote én kleine honden:

Dit recept namen we over van een echte hondenkoekjessite.

Waarschuwing: deze snacks zijn bedoeld als bijgerecht en mogen niet zomaar het 'gewone' eten van je huisdier vervangen. En hoewel alle gerechten in principe huisdierproof zijn, mag jouw hond, kat, konijn of vogel mogelijk een van de ingrediënten niet eten. Omdat-ie er allergisch voor is, of omdat het te vet is voor 'm. Ga dit altijd even na en kook eventueel met een ingrediënt​ minder!

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

Headerfoto: Youtube/Freshpet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Kookrubriek
Kookrubriek
Kookrubriek