Dit zijn de 7 bijzonderste zwembaden ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

De zon laat zich weer zien en de temperatuur loopt weer op. Dikke kans dat je niets liever zou willen dan in het zwembad plonzen! Desnoods in dat kleine, krakkemikkige opblaasbadje achter in de tuin. Maar het kan ook anders. Verspreid over de hele wereld vind je de bijzonderste zwembaden - op de meest bizarre plekken.

1. Blue Lagoon, IJsland

Ja, dit is écht een zwembad. In 1991 hebben de IJslanders het helemaal zelf gemaakt. Ze bouwden de Blue Lagoon midden in een lavaveld. En dat is handig, want dat zorgt ervoor dat het water altijd lekker warm is. Of het nu regent, sneeuwt of hagelt: zwemmen kan hierdoor eigenlijk altijd. Het bad met het ietwat apart gekleurde water is daardoor populair bij toeristen.

2. Infinity pool, Singapore

Een infinity pool is een zwembad waarbij je het idee hebt dat het in de horizon opgaat en nooit ophoudt. Dit vijfsterrenhotel in Singapore heeft er een op de bovenste (55ste!) verdieping. Terwijl je op je luchtbedje dobbert, kijk je uit over de hele stad. Sowieso is het hoteldak bijzonder. Zo vind je er een grote tuin waarin wel 250 bomen zijn geplant. 

3. San Alfonso del Mar, Chili 

Dit zwembad staat niet zomaar in het Guinness World Records-boek: het is namelijk 1013 meter lang. Daarmee is het het grootste zwembad van de wereld. Dat maakt baantjes trekken een beetje lastig. Een waterfiets huren is een beter idee. Of een mini-zeilbootje! Het kan allebei. Verder vind je aan de de zijkanten van het zwembad een aantal witte privé-strandjes, mét palmbomen. 

4. Four Seasons Safari Lodge, Tanzania

Vanuit dit zwembad kijk je uit over de savanne. Met een beetje geluk spot je al dobberend een paar wilde dieren. Olifanten bijvoorbeeld. Die komen vaak een bad nemen in het meer dat op een paar meter afstand ligt.

5. Huvafen Fushi Resort, de Malediven

Overdag lijkt dit zwembad misschien niet heel bijzonder, maar ’s avonds is dat het wel. Dan twinkelen er honderden gekleurde lichtjes in het zwembad. Het idee hierbij is dat je zowel boven als onder je een sterrenhemel ziet. Wauw! 

6. Amangiri Resort, Verenigde Staten


Wat dit zwembad nu zo bijzonder maakt? Het ligt midden in een woestijn. Oh ja: je vindt er ook een waterpaviljoen, een sauna, een stoombad, een fitnesscentrum én een yogacentrum.

7. Ubud Hanging Gardens, Indonesië

Dit is een van de meest gefotografeerde zwembaden ter wereld. Niet gek, het is ook behoorlijk fotogeniek. Eigenlijk zijn het twee zwembaden: eentje onder en eentje boven. Ze liggen midden in de jungle van Bali en hebben wel wat weg van de rijstvelden daar.

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren