Dit moet je weten over emoji-updates

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Yes! In 2018 komen er veel nieuwe emoji bij en kan je oneindig plaatjes van verdrietige drollen, mierzoete cupcakes en kleurrijke papegaaien versturen. Heel fijn, maar wie verzint al die nieuwe emoji eigenlijk? Dit moet je weten over de nieuwe emoji. 

Emoji maken deel uit van de Unicode.
Dat is de internationale standaardtaal voor computers. Omdat de taal uit getalletjes bestaat, kunnen alle verschillende systemen hem lezen. Ook emoji bestaan uit getallen, en die worden door jouw computer of telefoon omgezet naar plaatjes.

Er zijn al bijna vijftienhonderd emoji opgenomen in Unicode-'woordenboek'.
Om ervoor te zorgen dat daar niet nog eens honderden emoji aan toegevoegd worden, werd het Unicode Consortium opgericht. Die organisatie bestaat uit een aantal grote techbedrijven en bepaalt welke emoji onderdeel mogen worden van de nieuwste Unicode. Plaatjes ontwerpen doet de organisatie niet. Op de site van het Unicode Consortium zie je precies waar de emoji-jury op dit moment mee bezig is en vind je uitgebreide lijsten van alle emoji die er al zijn. 

Iedereen kan een verzoek tot nieuwe emoji indienen bij het Unicode Consortium.
Ook jij, als je dat zou willen. Maar erg makkelijk is zo’n verzoek indienen niet. Je moet goed kunnen uitleggen waarom jij denkt dat jouw emoji écht iets toevoegt aan het toetsenbord. En zeker weten dat-ie internationaal hetzelfde opgevat wordt. Unicode kijkt nauwkeurig naar de argumenten die je op papier zet, en bepaalt dan of jouw emoji de uiteindelijke selectie haalt. Als dat al gebeurt, kan dat zomaar twee jaar duren.

Dit jaar zijn er 67 nieuwe emoji uitgekozen. 
Waaronder een droevige drol, een mango, een softbal, een lama en een zoutvaatje. De 67 emoji zijn verdeeld over allerlei categorieën. Nieuwsgierig? Er zijn al proefplaatjes gemaakt, en die kun je vinden op deze lijst. Door op de blauwe linkjes rechts te klikken, verschijnen de plaatjes in beeld.

De nieuwe emoji laten nog even op zich wachten.
De komende maanden worden de emoji geselecteerd die daadwerkelijk in het nieuwste emoji-woordenboek, Unicode 11.0, komen. Het kan zijn dat jouw nieuwe lievelingsemoji er niet bij zit, omdat niet alle 67 emoji door de strenge selectie heen komen. De plaatjes die wél worden geselecteerd, zijn in 2018 pas op je telefoon te vinden. Google en Apple moeten de nieuwste Unicode namelijk nog toevoegen aan Android en iOS. En dat gebeurt vaak pas bij grote software-updates.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Emoji laten zien: ben je sarcastisch of niet? of Gelukt: Rayouf (15) krijgt haar hoofddoek-emoji.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden