zomerhit ronnie flex
Zomerhitrecept

Ronnie Flex: 'Ik ben een kanshebber voor een goede zomerhit'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Redactie
7Days

Eindelijk, het mooie weer komt eraan! Strand, zee en zon, maar wat mis je? Inderdaad, muziek. Die ideale zomerhit, dat nummer dat dagen in je hoofd blijft zitten en waarvan je geen genoeg krijgt. 

7Days vroeg zomerse tips voor het ultieme zomerhitrecept aan Ronnie Flex, Niels Geusebroek en Diggy Dex. Deze week: Ronnie Flex. 

Ronell Langston Plasschaert is pas 26 jaar maar maakt naam en faam onder zijn artiestennaam Ronnie Flex. Hij noemt zichzelf ‘een man met een plan’. En wat voor een plan. Begin dit jaar won hij nog twee Edisons (eentje in de categorie Hiphop, de ander voor zijn album Rèmi), hij werkte samen met Maan, Lil'Kleine, Gers Pardoel en Mr. Polska. Het nummer Fan  dat hij samen met Famke Louise maakte, kwam eerder dit jaar op 1 binnen in de Single Top 100. Voor Ronnie is dat alweer zijn vijfde nummer 1-hit na Drank & drugsNiet omdat het moet (beide met Lil' Kleine), Energie (met Frenna) en Blijf bij mij (met Maan).

Kanshebber

‘Ik maak heel impulsief muziek en ik ga er echt voor zitten', vertelt hij. 'Volgens mij ben ik daarom een kanshebber voor een goede zomerhit. Mijn nummer Tankstation had er wel een kunnen zijn maar ik heb hem te vroeg uitgebracht', zegt hij over de hit uit maart 2013 die op YouTube inmiddels ruim zeven miljoen views heeft. Flex weet wel wat goede ingrediënten voor een zomerhit zijn. ‘Sowieso popakkoorden, maar ook met invloeden van reggae en mooie melodieën. Maar zomerhits verschillen ook heel erg. Ik laat me zelf beïnvloeden door artiesten als Bruno Mars.’

En een kant-en-klaar recept? ‘Nee, dat bestaat niet natuurlijk. Volgens mij moet je maar één ding echt hebben en dat is geluk. Ik probeer zoveel mogelijk kansen te creëren zodat het geluk sneller mijn kant op komt.'

 Hoe maak je eigenlijk een zomerhit? Dat is nog niet zo makkelijk. Allerlei verschillende dingen spelen hierbij een rol. Wat maakt bijvoorbeeld het nummer 'Up Till Dawn' zo populair? En wat zijn de drie belangrijkste onderdelen voor dé hit van 2018? Lucas & Steve leggen het in de video hieronder aan je uit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

LUCAS & STEVE VOORSPELLEN DE ZOMERHIT VAN 2018 | NOS MASHUP

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren