Blog

Weet je nog? De 7 fijnste tekenseries van vroeger

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Vroeger, toen je nog niet nadacht over grotemensendingen, was alles nét iets beter, mooier, leuker en lekkerder. Toch?

Ik neem je mee terug in de tijd en voorzie je van een portie nostalgie. Vandaag: de 7 fijnste tekenseries van vroeger. Want geef maar toe: jij zat na schooltijd het liefst een paar uur lang aan het beeldscherm gekluisterd om met open mond naar je favoriete helden te kijken. Ken je deze zeven series nog?

1. CatDog

Cat en Dog, een slimme en rustige kat en een superdrukke, vrolijke hond, zaten in deze serie met hun billen aan elkaar vastgeplakt. En dat zorgde - zeker omdat de twee helemaal niet op elkaar leken - iedere keer voor problemen.

2. Shin Chan

‘Say hey, hey, Shin Chan, problemen maken daar houdt-ie van!’. De intro van deze serie ken(de) jij he-le-maal van buiten. Je ouders ook. Die waren alleen iets minder enthousiast over de blotebillendansjes, het brutale gebrabbel en ondeugende streken van Shin Chan.

3. Hamtaro

Iedere aflevering opnieuw ging de schattige hamster van Laura op avontuur. Samen met alle andere hamsters uit de buurt - Sandy, Snoozer, Dexter, Cappy, ken je ze nog? - beleefde het beestje spannende avonturen in de grotemensenwereld.

4. Fairly OddParents

De slecht getekende Timmy heeft ongeïnteresseerde ouders en een gemene oppas. Wel heeft-ie twee feeënpeetouders verstopt zitten in zijn vissenkom: Cosmo en Wanda. Die vervullen al zijn wensen. Klinkt fijn, Timmy zijn, maar door vreemde wensen te doen komt het gozertje altijd in de problemen, en moet-ie veel moeite doen ze weer terug te draaien.

5. The Wild Thornberries

De familie Berenklauw trekt met hun camper de hele wereld over om een natuurserie te maken. Althans, dat is vooral wat papa Berenklauw wil doen. De rest van het gezin is met compleet andere dingen bezig. Eline brabbelt met dieren, haar zus Debbie is non-stop chagrijnig en broertje Donnie gedraagt zich als een aap. Vermakelijk!

6. Rocket Power

Otto, Reggie, Twister en Sam zijn dikke vrienden en beoefenden meer sporten dan jij ooit geprobeerd hebt: ze (ijs)hockeyen, skateboarden, biken en surften. Heb je deze serie vaak gekeken, dan weet je precies wie Tito is!

7. Totally Spies

Met hun laserlippenstiften, bijzondere kauwgomgadgets en Infrared X-ray-lenzen wisten het Sam, Clover en Alex zich altijd op het nippertje uit bizarre en bovenal megaspannende situaties te bevrijden. Iedere aflevering weer was het tot op het laatste moment zweten: gaan die plannen van Jerry wel werken?

Beeld: YouTube / MrAmayro

Gitte (20) is dol op de geur van papieren kranten. Haar droom: er zelf ook voor één schrijven. En haar stukken illustreren. Volgend jaar hoopt ze haar diploma Journalistiek te behalen en die droom waar te maken. Mocht dat niet lukken, dan is ze vastberaden haar eigen ontbijtrestaurantje te beginnen. Met een zelfverzonnen menu van roereitjes met ketchup, kommetjes met fruit, yoghurt en muesli en wentelteefjes. Laten dat nu net haar drie favoriete ontbijtjes zijn.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren