Blog

Weet je nog? 7 spelletjes die je online speelde

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Vroeger, toen je nog niet na hoefde te denken over grotemensendingen, was alles nét iets beter, mooier, leuker en lekkerder. Toch?

Ik neem je mee terug in de tijd en voorzie je van een portie nostalgie. Deze keer: zeven online games die je vroeger non-stop speelde. Spele.nl, 1001 Spelletjes, Speeleiland: ze bestaan nog steeds. En vroeger waren deze sites dé place to be. Uren spendeerde je aan het spelen van onzinnige spelletjes, tot grote ergernis van je ouders. Ken je deze games nog?

1. Bomberman 

Dit spel speelde je het liefst met z’n tweeën. Dicht naast elkaar achter toetsenbord dropten jullie strategisch bommetjes op het beeldscherm. En dat ging razendsnel. Binnen de kortste keren liet je jezelf ontploffen of sloot je jezelf in. Van dit spelletje zijn tientallen versies gemaakt. Welke was jouw favoriet?

2. Goudzoeker

Het doel: binnen de tijd zo veel mogelijk goud opgraven. Alleen met genoeg klompen in the pocket haalde je het volgende level. Hoewel er ondertussen bizar veel soorten zijn, blijft de originele Goudzoeker veruit de beste.

3. Bubble Game

Bubble Game, Shooter, Popper of Bubble-whatever: spellen met vergelijkbare namen hadden altijd hetzelfde principe. Je moest bubbels met dezelfde kleuren kapot knappen en dat was vet verslavend. Je kon het uren achter elkaar spelen.

4. The Waitress

Bovenstaande was mijn favoriet - vraag me niet waarom. In dit spel bediende je de gasten van een restaurant. Dat moest snel, anders werden ze boos. Veel vrienden speelden liever Pinguin Restaurant of Diner Dash, of bedienden in een online burgerrestaurant. 

5. Dad ’n Me

Dit was een behoorlijk grof spel. Je won het door zoveel mogelijk gozertjes in de speeltuin van schommels en wipkippen af te duwen, om ze daarna in elkaar te slaan. En dat alles onder begeleiding van een reuzefijn muziekje. Minder relaxed: soms nam je het op tegen een andere sterke gast die uit was op ruzie.

6. Maak me mooi

Je klikte maar wat. Want omdat dit soort spellen volledig in het Chinees waren had je geen flauw benul van wat eigenlijk precies de bedoeling was. Oké, erg moeilijk was het niet: het was gewoon een kwestie van zo mooi mogelijk aankleden en opmaken, en dan weer opnieuw beginnen.

7. Love Tester

Het is geen echt spelletje, maar de Love Tester hoort ongetwijfeld in dit rijtje thuis. Het principe is altijd hetzelfde: je vult je naam en de naam van je crush in en drukt op het grote rode hart. Het spel berekent in procenten nauwkeurig of jullie bij elkaar passen. Jij geloofde erin.

Gitte (20) is dol op de geur van papieren kranten. Haar droom: er zelf ook voor één schrijven. En haar stukken illustreren. Volgend jaar hoopt ze haar diploma Journalistiek te behalen en die droom waar te maken. Mocht dat niet lukken, dan is ze vastberaden haar eigen ontbijtrestaurantje te beginnen. Met een zelfverzonnen menu van roereitjes met ketchup, kommetjes met fruit, yoghurt en muesli en wentelteefjes. Laten dat nu net haar drie favoriete ontbijtjes zijn.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren