Blog

Weet je nog? 12 snoepjes die je vroeger at

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Vroeger, toen je nog niet na hoefde te denken over grotemensendingen, was alles nét iets beter, mooier, leuker en lekkerder. Toch?

Ik neem je mee terug in de tijd en voorzie je van een portie nostalgie. Vandaag: twaalf snoepjes die je vroeger altijd at. Ja, het liefst gaf je al je zakgeld uit aan snoep. En dan natuurlijk geen gewoon snoep - geen dropjes of eenvoudige aardbeienlolly's -, maar bijzónder snoep. 'Zeldzaam' snoep. Waar je heel lang op kon kauwen. Waarmee je indruk kon maken op je vrienden. Wat was jouw favoriete bonk suiker?

1. Tubble Gum

Dit mierzoete goedje kon je in dikke, roze slierten uit een tubetje knijpen en dan afbijten, en was zonder twijfel de lekkerste kauwgom ooit. Je was er dan ook superzuinig op.

2. Snoepspray

Appel, aardbei, watermeloen, bessen: jij probeerde alle smaakjes uit. Jammer genoeg smaakte het, als je het op je tong sprayde, altijd hetzelfde: ontzettend zuur!

3. Crazy dips

De lolly dipte je in het roze poedertje, en als je ‘m daarna terug in je mond stopte gaf dat voor even een knetterend gevoel. Oef, heerlijk! Jij blééf maar doordippen!

4. Tattookauwgom 

Na hem tien minuten in je mond te hebben gehad smaakte deze kauwgom helemaal nergens meer naar. Maar dat maakte je niet uit, jij was trots je nieuwste plaktattoo aan het showen.

5. Snoeparmbanden

Jij sabbelde de he-le dag aan dit eetbare fashion-item en beet daarna één voor één de - ietwat smaakloze - snoepjes eraf. Wat overbleef was een vies, nat touwtje om je pols.


6. Push Pops

Deze lolly zag er anders uit dan alle andere lolly’s en verkoos je daarom automatisch tot lievelings. Door de slimme verpakking hoefde je ‘m niet in één keer op te likken, maar kon je hem gewoon terug in je broekzak stoppen.

7. Likschelpen

Je vingers gingen er enorm van plakken, eigenlijk ging álles ervan plakken, en door de scherpe randjes aan de zijkant van de schelp deed je tong na een poosje een beetje pijn. Maar: lekker was het wel.

8. Snoepburgers 

 

Het groene snoepje moest een blaadje sla voorstellen, het rode snoepje een stukje vlees, het bruine snoepje het broodje. Stapelde je ze op elkaar, dan leek het (met een beetje fantasie) nét een echte hamburger. Ken je ook de pizzavariant op dit snoepje?

9. Krijtlolly's

De meeste lolly's vond je fris en fruitig, maar krijtlolly's waren dat niet. Ze smaakten droog, poederig, en misschien een beetje naar aardbei of kers. Of citroen. Je weet het nog steeds niet. Tóch kon je er geen genoeg van krijgen. 

10. Hubba Bubba

Bubble Tape, heette deze bijzondere kauwgom. De lange sliert opgerolde Hubba Bubba in het knalroze doosje leek inderdaad een beetje op een plakbandrol. 

11. Jawbreakers

Weleens fireballs op? Die waren súperheet. Beet je zo'n rode bal kapot, dan stond je mond binnen een paar tellen in vuur en vlam. 

12. Baby Pops 

'Likken, dippen, schudden en zuigen!'. Jij kende de reclame helemaal van buiten.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ander interessant artikel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren