Blog

Van chaos naar rust

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maaike
Maaike
Wiersma

Vol goede moed begon ik een paar uur geleden met het opruimen van mijn gigantisch rommelige kamer. Maar ik nu tussen grote stapel vol oude rotzooi zit is al die hoop weg.

Ik had het helemaal uitgedacht: eerst splits ik alle spullen op in verschillende stapels en daarna ruim ik alles netjes op. Precies op de plek waar het hoort. Langzaam maar zeker veranderde mijn overvolle kast in een lege plek en stapelde de oude papieren op de grond zich op. Vuilniszakken vol kon ik weggooien, dus veel spullen hield ik niet over.

Geen zin meer

Alleen. Na het uitmesten van mijn oude spullen was ik er helemáál klaar mee. Ik liet de stapels voor wat het was en ging naar beneden om iets anders te doen. Maar zodra ik naar beneden liep wist ik dat ik een fout had gemaakt, eenmaal uit de bende lopen betekende dat ik de rest van de dag niks meer nuttigs zou gaan uitvoeren. Of in ieder geval niks nuttigs dat te maken had met de troep op mijn kamer boven. En gelijk had ik, twee uur later zat ik tussen de rotzooi, een serie te kijken die me al dagenlang bezighield.

Het lukte!

Na drie dagen uitstellend gedrag en een moeder die bleef herhalen dat het écht tijd werd om eindelijk alles netjes op te ruimen, zag ik het zelf opeens ook in. Dit kon écht niet meer, dus was het tijd om eindelijk alles terug te stoppen in de kasten. Met de gedachte 'een opgeruimde kamer zorgt voor een opgeruimd hoofd' ging ik aan de slag. De vuilniszakken verdwenen in de vuilnisbak, en mijn kamer veranderde langzamerhand weer in een leefbare ruimte. En na een uur opruimen is het zo ver. Ik kan weer rustig in mijn bed slapen zonder dat ik geschrokken wakker word door alle rommel op mijn kamer. Heerlijk! En inderdaad, mijn hoofd is ook een stuk leger. Wat zal ik nu eens gaan doen...?

Maaike zit in 5-havo en is bezig met een tussenjaar. Is dol op het tv-programma Ik Vertrek en heeft een bloedhekel aan vastlopende YouTube-video's. Wil later misschien iets in de richting van gamedesign doen. Lees hier meer blogs van Maaike.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren