Blog

Ik weet het zeker: ik word juf!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maaike
Maaike
Wiersma

Juf Wanda is altijd mijn favoriete juf geweest. Ik werd dagelijks bedolven onder een stapel stickers op mijn voorhoofd of hand. Ook hielp ze me met een glimlach op haar gezicht om mijn bips af te vegen.

Juf Wanda zal nu al wel bijna met pensioen zijn, maar ik, 17 jaar jong heb besloten om hetzelfde beroep te gaan doen. Ik word juf.

Eindelijk, een studie

Een tussenjaar was nooit gepland. Vorig jaar wilde ik nog journalistiek gaan studeren, maar toen ik door die school liep wist ik dat het niet mijn studie was. Dus toen ik besloot een tussenjaar te nemen had ik geen idee wat ik wilde studeren. Elke week wilde ik weer wat anders: van hogere hotelschool tot communicatie en van multimediadesign tot bedrijfskunde. Ook mijn familie werd er gek van, om de week belde ik ze vol enthousiasme wat ik dan weer wilde studeren. Maar nu, weet ik het eindelijk. Ik ga de pabo doen!

Waarom de pabo?

Met veel mensen heb ik gepraat over deze opleiding. Zo ook met mijn vader. Hij is ooit meester geweest voor de kleuters en vertelde me de meest prachtige en hilarische verhalen over de peuters die hij allemaal als leerling heeft gehad. Toch is het volgens mij ook een pittig beroep. Hoe houd je in godsnaam dertig kleuters een gehele dag in bedwang, zonder dat je zelf gek word?

En nu?

Juf worden is zo makkelijk nog niet kwam ik achter. Voor de pabo moet ik eerst nog twee instaptoetsen doen, daarnaast krijg ik nog een taaltoets én een rekentoets. Dat wordt dus leren, leren en nog eens leren. Zin heb ik wel, maar na een jaar alleen maar werken en chillen is het toch weer even wennen om in het schoolritme te komen. Ik zie het wel voor me: over een paar jaar ben ik dan juf Maaike. Die het voor elkaar krijgt om dertig kleuters in bedwang te houden en die met een lach (net als juf Wanda) de billen afveegt van een 5-jarige. Nu maar hopen dat ik word toegelaten...

Maaike zit in 5-havo en is bezig met een tussenjaar. Is dol op het tv-programma Ik Vertrek en heeft een bloedhekel aan vastlopende YouTube-video's. Wil later misschien iets in de richting van gamedesign doen. Lees hier meer blogs van Maaike.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren