Blog

Deze 7 dieren moét je volgen op Instagram

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Ik geeft toe dat ik op Instagram het allerliefst dierenfoto's bekijk. De kiekjes maken me vrolijk. De dieren die ik volg zijn stuk voor stuk bijzonder. Ze hebben ieder een verhaal en een eigen karaktertje. 

En fans: soms wel meer dan een miljoen! Terecht, vind ik. Hun baasjes doen enorm hun best om hun account up-to-date te houden, en dat lukt vaak goed. Deze dieren zou jij óók echt moeten volgen. 

1. Juniper de vos / @juniperfoxx / 1,7 miljoen volgers
Juniper is een Noord-Amerikaanse rode vos. Haar baasje adopteerde haar toen ze nog maar vijf weken oud was. Overleven in het wild was Juniper niet gelukt. Omdat haar ouders en grootouders tamme vossen zijn, en ook niet in het wild hebben geleefd, is ze veel van haar natuurlijke instincten verloren. Ze kan flink bijten, maar is veel liever dan je van een vos zou verwachten. Ze doet niets liever dan knuffelen, verstopt voedsel, heeft een crush op hond Moose en eet weleens sokken op. Dat levert bijzondere foto's op.

2. Konijntje Exempel / @exempelthebunny / 174.000 volgers
Exempel is een pluizig, wit konijntje uit Zweden. Haar baasje maakt de mooiste kiekjes van haar. Op de meeste foto's snuffelt of knabbelt Exempel aan blaadjes en bloemetjes, maar eigenlijk is álles wat ze doet schattig. En wat haar zo uniek maakt: het grijze vlekje boven haar neus. Daardoor heeft ze iets weg van een koala. Haar koalasnoetje maakte Exempel zó populair, dat haar baasje besloot een eigen kledinglijn voor haar huisdier te ontwerpen. Hip!

3. Hond Maddie / @thiswildidea / 1,2 miljoen volgers
Fotograaf Theron en zijn hond Maddie zijn altijd op reis. De twee crossen met de auto door indrukwekkende Amerikaanse landschappen, en onderweg maakt Theron de fraaiste plaatjes. Daarop kom je vaak Maddie tegen. Uit alle foto's die hij in vier jaar maakte, koos hij de honderdvijftig mooiste foto's van Maddie. Die bracht hij een poosje terug samen in een boek: Maddie lounging on Things. De naam van zijn boek komt overigens niet helemaal uit de lucht vallen. Zoals je misschien al kunt raden doet Maddie niets liever dan relaxen op tafels, stoelen, banken... 'In iedere situatie vindt Maddie wel een manier om te kunnen dutten', zegt Theron. 

4. Dwergpapegaai Rhea / @rhea_thenakedbirdie / 436.000 volgers
Rhea is niet de allermooiste dwergpapegaai. Ze is ziek en mist daardoor al haar veren. Maar dat maakt haar baasje, Isabella, helemaal niets uit. Toen ze hoorde dat haar dierenarts een nieuw thuis zocht voor Rhea, adopteerde ze het beestje meteen. Een beetje liefde en aandacht deed haar goed. Ze voelt zich beter dan ooit en kwettert de hele dag. En haar veren lijkt ze niet te missen. Om er zeker van te zijn dat Rhea het niet te koud krijgt, breit Isabella truitjes voor Rhea. En dat ziet er zó gezellig uit. 

5. Hond Aspen / @aspenthemountainpup / 241.000 volgers
Ook fotograaf Hunter en zijn vrouw Sarah trekken er het liefst op uit met hun hond. Golden Retriever Aspen is altijd aan hun zijde tijdens hun stoere reizen door Canada en de VS. Samen wandelen ze door dichtbegroeide wouden, zwemmen ze in helderblauwe meertjes, ploffen ze neer in zachte, verse sneeuw en beklimmen ze hoge heuvels. Aspen is niet bang aangelegd en dol op kanoën en sleeën. En tussendoor even poseren voor de camera vindt-ie ook geen probleem. Het resultaat? Stoere reisfoto's.

6. Hondje Popeye / @popeyethefoodie / 272 duizend volgers
De kleine Popeye uit Los Angeles heeft tienduizenden volgers op Instagram. Zijn baasje Ivy zet hem bijna dagelijks op de foto met een flink bord eten voor zijn neus. Op het eerste gezicht ziet het eruit alsof Popeye alles op gaat eten, maar in werkelijkheid is het natuurlijk Ivy die alles verorbert. En Popeye dan? ‘Eigenlijk kan het hem niet veel schelen, al dat eten voor zijn neus’, vertelt Ivy. Maar nadat-ie heeft geposeerd, krijgt hij altijd brokjes. 

7. Wasbeer Pumpkin / @pumpkintheraccoon / 1,2 miljoen volgers
Toen Pumpkin nog maar één maand oud was viel ze uit een boom en brak ze haar achterpoot. De kleine wasbeer werd verstoten door haar ouders. Rosie vond het gewonde beestje in haar achtertuin. Toen ze merkte dat haar ouders écht niet meer terugkwamen, besloot Rosie de wasbeer zelf groot te brengen. Dat bleek nog een hele klus. Maar ondertussen is Pumpkin een grote wasbeer geworden met echte mensenmanieren. Ze woont bij Laura, samen met de honden Toffee en Oreo. Daar speelt ze maar al te graag mee. 

Gitte (20) is dol op de geur van papieren kranten. Haar droom: er zelf ook voor één schrijven. En haar stukken illustreren. Volgend jaar hoopt ze haar diploma Journalistiek te behalen en die droom waar te maken. Mocht dat niet lukken, dan is ze vastberaden haar eigen ontbijtrestaurantje te beginnen. Met een zelfverzonnen menu van roereitjes met ketchup, kommetjes met fruit, yoghurt en muesli en wentelteefjes. Laten dat nu net haar drie favoriete ontbijtjes zijn.  Meer blogs van Gitte lees je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden