ergernissen vakkenvuller
Blog

De 7 grootste ergernissen van een vakkenvuller

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Werk jij als vakkenvuller bij een supermarkt? Dan maak je vast weleens momenten mee waarop je het liefst gillend de winkel uit wil rennen. Dit zijn de 7 grootste ergernissen. Herken jij ze?

Ergernis 1: Heel, héél veel vragen

‘Past brood met pompoenpitten bij tomatensoep?’. ‘Is deze dressing lekker door de sla?’. Waarom denken klanten dat uitgerekend jíj, die simpele vakkenvuller met die veel te grote blouse, antwoorden hebt op dat soort ingewikkelde vragen. Want nee, jij hebt ze niet. Simpelweg omdat je niet zelf kookt. Ook als klanten vragen stellen over bimi (da’s géén bami, maar een groente), de dikte van wc-papier van het huismerk en het bakken van ongepelde garnalen klap jij dicht.

Ergernis 2: FIFO-vullen

Op die eerste werkdag klonk het nog zo onschuldig: first in, first out. De oudere artikelen voorin leggen, de langer houdbare producten achterin. Maar FIFO-vullen ís niet onschuldig. En doet pijn aan je handen. En heb je weleens bekertjes crème fraîche gevuld? Of de potjes babyvoeding? Of grote emmers met yoghurt? Hoera, dan heb je - als je een beetje onhandig bent of bibberhanden hebt - daarna ook nog mogen poetsen!

Ergernis 3: Kortingsdrammers

‘Dit kropje is al geel aan het worden’, een klant duwt wild een krop sla je gezicht. 'Dat vind ik niet zo erg, want ik wil het voor de cavia kopen, maar…’ Ze begint plotseling vriendelijk te lachen. ‘Kun je dan wel wat van de prijs afhalen?’. Je maakt een snel rekensommetje in je hoofd. Dat gaat maar tien cent schelen in de prijs. Tién! Zucht. ‘Natuurlijk mevrouw, ik loop even met u mee’.

Ergernis 4: Naar de winkel meegesleurde kinderen

Kids met snottebellen die met hun mini-boodschappenkarretjes door de winkel zoeven en - als het even kan - expres héél hard tegen je opbotsen. Kleuters die midden in het gangpad staan te brullen om hun lievelingssnoepjes. Slimmeriken die handscanners 'per ongeluk' verstoppen. Vaak inclusief overspannen reacties van boodschappenmama’s en ontploffende winkelende papa’s. Help!

Ergernis 5: Vertraagde vrachten

De vracht is vandaag vertraagd. En dat betekent dat je al achterloopt voordat je überhaupt begonnen bent met vullen. En dat je klanten heel vaak mag gaan uitleggen dat het product dat ze zoeken vandaag écht op is. 'Helaas meneer', 'sorry mevrouw', 'ontzettend vervelend, ja', brabbel je. Een boze klant vindt het nodig om een klein drama te creëren over de nog niet geleverde hutspotgroenten. Om vervolgens heel hard ‘ik ga wel naar een andere supermarkt’ te roepen. Uh, jij kunt er niet van wakker liggen.

Ergernis 6: Vullen op zaterdagmiddag

Dra-ma. Want op zaterdagmiddag is het enorm druk. Klanten die hun weekboodschappen doen blokkeren met hun overvolle wagentjes de gangpaden, terwijl jij behendig probeert om er een zware kar zuivel doorheen te stouwen. Mensen laten ketchupflessen vallen die jij mag opruimen. Sinaasappelpersen exploderen. De weegschaal op de groenteafdeling stopt ermee. ’En waar staat de glutenvrije pasta?’, vraagt een klant ongeduldig. Eén ding is zeker: aan vullen ga jij nu niet toe komen. Dat wordt overwerken.

Ergernis 7: Nutteloos spiegelwerk

Spiegelen betekent dat je alle producten in het schap naar voren haalt, zodat het altijd netjes gevuld lijkt. Tijdens je eerste weken als vuller deed je dat altijd braaf, maar nu schuif je stiekem alleen de eerste twee producten naar voren. Waar je niet bij kan, laat je hoe dan ook staan. Dat scheelt zó veel tijd. Maar hoe veel of weinig moeite je uiteindelijk ook in het spiegelen stopt, het blijft verschrikkelijk om te zien dat klanten jouw prachtig gespiegelde schap weer meteen ruïneren door dingen te pakken die niet vooraan staan.

Gitte (20) is dol op de geur van papieren kranten. Haar droom: er zelf ook voor één schrijven. En haar stukken illustreren. Volgend jaar hoopt ze haar diploma Journalistiek te behalen en die droom waar te maken. Mocht dat niet lukken, dan is ze vastberaden haar eigen ontbijtrestaurantje te beginnen. Met een zelfverzonnen menu van roereitjes met ketchup, kommetjes met fruit, yoghurt en muesli en wentelteefjes. Laten dat nu net haar drie favoriete ontbijtjes zijn. Meer blogs van Gitte lees je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren