Blog

7 bijzondere foodtrends op Instagram

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Ik wil als ontbijt een #mermaidtoast met bladgoud en glitterfruit, latte uit een chocoladehoorntje drinken en mijn tanden zetten in een versgebakken #rainbowbagel.

Foto’s van mijn fancy Insta-voer deel ik daarna fanatiek op Instagram. Net als miljoenen andere gebruikers. Samen verzinnen ze hashtags voor hun bijzondere ijsjes, broodjes en drankjes, en zo ontstaan er echte Insta-foodtrends. Ken jij deze al? 

1. Regenboogbagel / #rainbowbagel
Deze bijzondere bagel wordt al twintig jaar verkocht door een bakker in Brooklyn, New York. En nog iedere dag staan mensen voor het broodje in de rij. Niet per se vanwege de smaak (hij schijnt niet anders te smaken dan een gewone bagel), maar gewoon, omdat-ie zo mooi is. Nieuwsgierig? Zoek dan eens op de hashtag #rainbowbagel

2. Sushidonut / #sushidonut
Foodblogger Sam uit New York propte afgekoelde sushirijst in een donutvorm en versierde de rijstdonut met haar favoriete ingrediënten: avocado, gember, wasabi, sesamzaadjes en mayo. Een foto van haar nieuwe creatie deelde ze op Instagram, en die bleef niet onopgemerkt. Onder de hashtag #sushidonut verschenen al snel honderden kiekjes van Instagrammers die experimenteerden met hún favoriete toppings: zalm, mango, radijs, komkommer... 

View this post on Instagram

Sushi Donut Dreamin' 🦄 #vegan

A post shared by SAM 🍭 (@sobeautifullyreal) on

3. Waterdruppelcake / #raindropcake 
Dit doorzichtige puddinkje wordt gemaakt van heel veel water, suiker en een beetje gelatinepoeder. Je moet de waterdruppel binnen dertig minuten opeten, anders smelt-ie. Het toetje komt oorspronkelijk uit Japan, en daar serveren ze de druppel in siroop. Veel foodbloggers maakten hun eigen variatie op het recept, en plaatsen onder de hashtag #raindropcake waanzinnige foto's van felgekleurde waterdruppels waarin fruit en bloemen verstopt zitten. 

4. Koffie in een ijshoorntje / #coffeeinacone  
Barista Dayne uit Johannesburg (Zuid-Afrika) serveerde in zijn koffiezaakje al een tijdje latte in een ijshoorntje. Het laagje chocolade aan de binnenkant van zijn speciaal ontwikkelde hoorntje zorgt ervoor dat de boel niet meteen gaan lekken. Na tien minuten is dat chocolaagje gesmolten en moet je de koffie snel opdrinken. Misschien wat onhandig, maar het levert wél een hoop Insta-waardige plaatjes op, die onder de hashtag #coffeeinacone massaal worden gedeeld.

5. Zeemeerminnentoast / #mermaidtoast
De Amerikaanse foodstyliste Adeline vindt dat eten niet alleen lekker, maar ook mooi moet zijn. Om roomkaas er wat vrolijker uit te laten zien mengde ze het met kleurstof. Ze experimenteerde, smeerde kleurrijke roomkaasmengseltjes op boterhammen en maakte haar creaties af met wat snippers eetbaar goud. Een foto van haar bijzondere bammetjes ging binnen no-time viral. Ondertussen is de #mermaidtoast een bekend begrip op Instagram, en zijn zeemeerminnenboterhammen met glitterfruit, bloemetjes en blaadjes ook heel normaal. 

6. Freakshake / #freakshake
Deze milkshake wordt verkocht in een bakkerszaakje in Canberra, Australië. Ze serveren 'm daar in een bizar grote mok, tot aan de rand gevuld met ijskoude melk, flink wat slagroom en daar bovenop jouw lievelingstoppings. Er bestaan frisse #freakshakes met aardbei en meloen, maar ook chocoshakes met cookies, karamel en nootjes. Wat wordt jouw favoriet?

7. Zwart ijs / #charcoalicecream
Te koop in een ijszaak in Los Angeles en al een paar maanden lang populair op Instagram. Niet zo gek, want zeg nou zelf: dit ijsje ziet er wel heel bijzonder uit. Charcoal-ijs is écht helemaal zwart, en je mond en lippen verkleuren er een beetje van als je een likje neemt. Waar het van is gemaakt? Eh, dat wil je eigenlijk niet weten: houtskool. 

Gitte (20) is dol op de geur van papieren kranten. Haar droom: er zelf ook voor één schrijven. En haar stukken illustreren. Volgend jaar hoopt ze haar diploma Journalistiek te behalen en die droom waar te maken. Mocht dat niet lukken, dan is ze vastberaden haar eigen ontbijtrestaurantje te beginnen. Met een zelfverzonnen menu van roereitjes met ketchup, kommetjes met fruit, yoghurt en muesli en wentelteefjes. Laten dat nu net haar drie favoriete ontbijtjes zijn.  Meer blogs van Gitte lees je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren