Blog

4x uitgebreide tosti ontbijtjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Hoera! Het is weekend en dat betekent maar één ding: uitslapen. En als je tegen het middaguur je bed uit rolt neem je uitgebreid de tijd om te ontbijten. Hoewel: gezien het tijdstip kun je het misschien beter lunchen noemen.

En wat is er dan lekkerder dan een warme, knapperige tosti? Niets! Daarom deel ik vandaag vier tosti-recepten, waarmee je jouw simpele tosti ham-kaas dit weekend naar een hoger niveau tilt.

1. De croque monsieur
Even ter verduidelijking: deze croque is niet zómaar een tosti. Het is er eentje waarop een extra laagje kaas zit. Je bent gewaarschuwd: op deze tosti hoort veel kaas en dat maakt ‘m een stukje machtiger dan de tosti ham-kaas die je gewend bent.

2. De croque madame
De vrouwelijke versie van de croque monsieur is nog nét wat luxer. Bovenop deze tosti ligt een spiegeleitje. De perfecte madame is lekker knapperig en de dooier van het eitje bovenop is nog mooi heel. Enige concentratie tijdens het bakken is dus vereist!

3. Nutella-tosti
Ja, ook zoete tosti’s bestaan! Deze tosti is superlekker en bovenal enorm makkelijk om te maken. Ben je niet zo’n zoetekauw? Vervang de chocoladepasta dan door pindakaas! Dat geeft de tosti een hartige twist.

4. Tosti caprese
Ook de capresetosti is eenvoudig te maken. Vind je koken leuk? En wil je deze tosti nóg lekkerder maken? Probeer de pesto dan eens helemaal zelf in elkaar te flansen.

Gitte (20) is dol op de geur van papieren kranten. Haar droom: er zelf ook voor één schrijven. En haar stukken illustreren. Volgend jaar hoopt ze haar diploma Journalistiek te behalen en die droom waar te maken. Mocht dat niet lukken, dan is ze vastberaden haar eigen ontbijtrestaurantje te beginnen. Met een zelfverzonnen menu van roereitjes met ketchup, kommetjes met fruit, yoghurt en muesli en wentelteefjes. Laten dat nu net haar drie favoriete ontbijtjes zijn.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren