Blog

12x je favoriete ijsjes van vroeger

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Vroeger, toen je nog niet nadacht over grotemensendingen, was alles nét iets beter, mooier, leuker en lekkerder. Toch?

Ik neem je mee terug in de tijd en voorzie je van een portie nostalgie. Vandaag: 12 ijsjes die jij vroeger at. Want hoe koud het buiten ook is, als jij aan de ijsjes denkt die je vroeger at op het strand, of op de zonneweide bij het zwembad, warm je voor even helemaal op. Ze waren zó lekker! De Solero, de Calippo of het schatkistje? Welk ijsje zou jij nog weleens willen proeven?

1. Dubbellikkers

Dit goedkope waterijsje had niet één maar twee stokjes, en daarmee likte je ook aan dubbel zo veel ijs. Hoera! Delen? Echt niet, dus!

2. Twister

Dit zomers gekleurde ijsje was groter dan alle andere waterijsjes. Precies om dié reden wilde je ‘m hebben. Uiteindelijk werd het altijd gedoe: het ijsje was zo groot dat-ie, hoe snel je ook likte, ging druppen, plakken en dan van het stokje viel.

3. Bug Pop

In dit Timon en Pumpa-ijs zaten wormpjes, rupsjes, kevertjes en andere kleurrijke en kleverige snoepinsecten verstopt. En dat maakte een simpel waterijsje meteen zó veel lekkerder en interessanter.

4. Super Choc

Dit chocoladeijsje zag eruit als een Magnum, maar smaakte daar helemaal niet naar. Het had een goedkoop en dun laagje chocolade aan de buitenkant, het roomijs aan de binnenkant smaakte waterig en het ijsje zelf was een stuk minder groot. Teleurstellend!

5. Solero

Een Solero zag eruit als een fris waterijsje, maar was eigenlijk een roomijsje met een yoghurt-sinaasappelsmaakje. Je kreeg er altijd dorst van, en daarbij vond je het niet per se een lekkere smakencombi. Gek genoeg vonden veel van je vrienden dat juist wél.

6. Fantasmikos

Ik bedoel die superkleine, kleurrijke waterijsjes in de vorm van spookjes, op blauwe stokjes en met een dun laagje glazuur aan de buitenkant. Waar zijn ze gebleven?

7. Calippo

In Nederland had je eigenlijk alleen Calippo’s met cola-of sinaasappelsmaak. Maar op vakantie kwam je weleens Calippo’s met bijzondere smaakjes tegen: aardbei-ananas, bubblegum, aardbei of limoen. Oef!

8. Solero Shots

Een blikje met ontelbaar veel felgekleurde, geel-groene waterijsballetjes. Zoiets had je nog nooit gezien of geproefd! Fantastisch, vond je het.


9. Sun Lolly

Deze ingevroren, driehoekige pakjes siroop kon je niet op het strand of bij het zwembad kopen. Thuis, in de diepvries, vond je ze ’s zomers wel regelmatig. Je was er dol op.


10. Smartie Pop-up

In dit roomijs zaten stukjes Smarties en dat vond je echt heel lekker. Had je het ijsje op, dan vond je in het plastic stokje nóg eens heel veel extra Smarties.


11. Fruit Joy

Dit ijsje bestond uit vier laagjes - rood, oranje, groen, geel - en die laagjes verkleurden als je er lang genoeg aan likte. Een stoplichtijsje, noemde je het.

12. Schatkistijsje

Dit chocolade- en vanilleroomijs zat in een blauw schatkistdoosje smaakte niet erg bijzonder. Toch koos je regelmatig voor dit ijsje. Onderin de schatkist zat namelijk een klein cadeautje.

Gitte (20) is dol op de geur van papieren kranten. Haar droom: er zelf ook voor één schrijven. En haar stukken illustreren. Volgend jaar hoopt ze haar diploma Journalistiek te behalen en die droom waar te maken. Mocht dat niet lukken, dan is ze vastberaden haar eigen ontbijtrestaurantje te beginnen. Met een zelfverzonnen menu van roereitjes met ketchup, kommetjes met fruit, yoghurt en muesli en wentelteefjes. Laten dat nu net haar drie favoriete ontbijtjes zijn.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren